Atso Yönetim Kurulu Başkanı Budak Açıklaması

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret etti.

Ziyarete büyükelçi Jons Hovari ile Kültür Ateşesi Victor Mates ve Antalya Fahri Konsolosu Bekir Bülent Özsoy da katıldı.

Budak, Büyükelçi Hovari'ye ATSO'nun faaliyetleri, Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgi verdi.

Antalya'nın yılda ortalama 11 milyon turist ağırladığını anımsatan Budak, Macaristan'dan gelen turist sayısının sadece 50 bin olduğunu, bunun diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelere göre düşük kaldığını söyledi.

Antalya'nın 2016 yılında Dünya Botanik EXPO'suna evsahipliği yapacağını belirten Budak, ''EXPO 2016'da Macaristan'ı mutlaka görmek istiyoruz. İkili ilişkileri geliştirerek karşılıklı yatırım ortamı oluştururabiliriz. ATSO olarak gerek kültürel gerekse ticari ilişkileri geliştirmek için her türlü işbirliğine hazırız'' dedi.

Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari da Macaristan'ın Orta Avrupa'da lojistik merkezi olduğunu ifade etti.

Türk Hava Yolları'nın Budapeşte seferlerinin önemine dikkat çeken Hovari, Macar iş adamlarının Türk partner aradığını, Avrupa Birliği'nde Türklere vize serbestliğinin tanınması için destek verdiklerini dile getirdi.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA