Ağaoğlu: “bakanlığın Kararına Saygılıyım”

İşadamı Ali Ağaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Fatih Ormanı mesire alanı işletmeciliği sözleşmesini iptal etmesi kararına saygı duyduklarını belirterek, “Biz burada bir usul hatası yaptık.

Yarın itibariyle devretmeye hazırım” dedi.

İşadamı Ali Ağaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Fatih Ormanı B Tipi Mesire alanının işletmeciliğinin iptali kararını değerlendirdi. Bakanlığın iptal kararını saygı ile karşıladığını belirten Ağaoğlu, “Biz burada bir usul hatası yaptık. Biz Sayın Serdar Bilgili ile konuştuk anlaşamadık. Ondan sonra AKC Petrol firması ile konuştuk, sözleşmesini inceledik. Sözleşmesinde şöyle bir madde var: ‘2 sene içinde devredemez’. Biz orayı devraldığımızda bu süre dolmuştu. Ancak bir usul hatası yaptık. Sözleşmede ‘2 sene sonra bakanlığın izni ile devredebilir’ ibaresi vardı. Biz maalesef burada belki işlerimizin yoğunluğundan bir usul hatası yaptık. Bakanlığın böyle bir yetkisi vardır. Tasarruf Orman Bakanlığı’na aittir. Biz buna saygı duyuyoruz” dedi.

Noter’den gelen yazının dün akşam saat 18.00 gibi kendilerine ulaştığını söyleyen Ağaoğlu, “Bugüne kadar o alana 3.5 milyon üzerinde yatırım yapmıştık. Ben yarın itibariyle yeri devretmeye hazırım. Belki dava açsam haklıyımdır ya da haksızımdır. Bunu tartışma konusu bile yapmıyorum” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA