Gelinboz Çayı Kışın Geçit Vermiyor

Ödemiş’e bağlı Gereli Köyü'nün içinden geçip Küçük Menderes’e karışan Gelinboz Çayı, yaklaşan kış öncesinde vatandaşları yine tedirgin etmeye başladı.

Gelinboz Çayı Kışın Geçit Vermiyor
Gereli, Kavakkuyu ve Ümmetkuyu arasında kalan Gelinboz Çayı'nın dere yatağının yol olarak kullanılması, bölgede yaşayan vatandaşı kış aylarında mağdur ediyor. Sıkıntılarının yıllardır sürdüğünü dile getiren Gereli Muhtarı Mustafa Çelik, “Köyümüzde Son yıllarda hayvancılık yaygınlaştığı için halkımız eskisi gibi artık yazın bahçeye, kışın köye göçmüyor. Kendi arazilerinde ev yaparak yaz-kış burada kalıyor. Dere yatağını yol olarak kullandığımızdan, kışın yağışlarla birlikte sular yükseliyor ve ihtiyacımızı gidermek için hiçbir yere gidemiyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Ümmetkuyu mevkiinde oturan köylülerden Veli Dinlenmez de, şunları söyledi: “Biz çiftçilik ve hayvancılık yapan insanlarız. Mecburen hayvanlarımızı bahçede beslemek durumundayız. Hayvanlarımıza verdiğimiz yemleri, slajlık mısırı, şalgamı buradaki bahçelerimizde yetiştiriyoruz. Bu yüzden de yaz-kış bahçede oturmak zorundayız. Kışın okula giden çocuklarımızın eve dönüşünü endişe ile bekliyoruz. Yağışlar arttığında dere geçit vermiyor. Bu yüzden bazı günler çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Kışın hastamızı tedaviye götürmek de imkansız oluyor. Bir cenazemiz olsa, getiremiyoruz. Başka köylerden telefonla yüksek traktör bulmaya çalışıyoruz. Bir yetkilinin çıkıp bu sorunu çözmesini bekliyoruz. "
Kaynak: İHA