Küçükçekmece’de Mahalle Toplantıları Devam Ediyor

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bizim Mahalle toplantılarının ikinci oturumunda Cennet, Yeşilova, Beşyol, Gültepe Mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Küçükçekmece’de Mahalle Toplantıları Devam Ediyor
Cennet Mega Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile başkan yardımcılarının yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, İl Genel Meclisi Üyeleri, Mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahalle sakinlerinin salonu doldurduğu toplantıda, mahalleliye yatırım ve hizmetlerin yer aldığı bir kitapçık ile ‘Talep ve Öneri Formları’ dağıtıldı. Vatandaşların doldurduğu formları toplantı devam ederken vakit kaybetmeden kayda aldıran Başkan Aziz Yeniay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yaptığı açılış konuşmasında Küçükçekmece Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve devam eden projelerini anlattı. TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FUAR VE KONGRE MERKEZİ İLÇEYE KAZANDIRILIYOR Tema Park, İç-Dış Kumsal, Küçükçekmece Meydan projelerinden de bahseden Aziz Yeniay, özellikle Türkiye’nin en büyük fuar ve kongre merkezi olacak olan Tema Park Projesi ile 15-20 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını ve bu şekilde Küçükçekmecelilerin kazanacağını söyledi.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE ÜNİVERSİTELER Şu an Aydın, Arel ve Sabahattin Zaim üniversitelerinin Küçükçekmece’de bulunduğunu, bunun yanı sıra kurulması planlanan Marmara Üniversitesi Avrupa Yakası Kampüsü ile yaklaşık 15 bin öğrencinin Küçükçekmece’ye geleceğini söyleyen Yeniay, öğrenciler sayesinde Küçükçekmeceli vatandaşlar için yeni iş imkanları doğacağını ifade etti.

SAĞLIK MERKEZLERİ İlçede eskiden 80 bin kişiye tek bir sağlık ocağı düşerken bugün 35 üzerinde büyük sağlık merkezlerinin olduğunu ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, bunlara Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma ile Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’ni örnek gösterdi. Yeniay ayrıca, Cennet’teki Diş Sağlığı Merkezi’nin yanı sıra ilçeye ağız ve diş sağlığı hastanesi kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Toplantı, Başkan Yeniay’ın vatandaşların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi. Bundan sonra düzenlenecek Bizim Mahalle toplantısının, Tevfikbey ve Kartaltepe mahalleleri için Küçükçekmece Nikah Sarayı’nda gerçekleştirileceği öğrenildi .
Kaynak: İHA