Fazıl Say’dan Alanya’da Ücretsiz Halk Konseri

Dünyaca ünlü sanatçı ve grupları Antalya’da buluşturan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu yıl da ücretsiz halk konserleri ile şehrin her noktasına ulaşacak.

Fazıl Say’dan Alanya’da Ücretsiz Halk Konseri
13’üncü yılında ‘Şehirde Müzik Var’ sloganıyla yola çıkan festivalde, Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen performansların yanı sıra ücretsiz olarak düzenlenecek üç halk konseri de yer alıyor. İlçelere kadar uzanan bir programla hazırlanan halk konserlerinin ilki, festivalin sanat yönetmeni Fazıl Say'ın 18 Kasım’da Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği konser olacak.

Şehrin uzak bölgelerinde yaşayan ve konserlere gelme şansı bulunmayan izleyicileri klasik müzikle tanıştırmak amacıyla düzenlenen halk konserlerinin ilki olan Fazıl Say konserinde, sanatçı kendi eserlerinin yanı sıra ünlü bestecilerin eserlerini de yorumlayacağı özel bir repertuvar sunacak. Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleşen festivaldeki halk konserleri kapsamında, ünlü piyanist Gülsin Onay 23 Kasım’da Kepez Yenimahalle Semtevi’nde, Yunan piyanist Anastasios Pappas ise 5 Aralık’ta Akdeniz Üniversitesi'nde ücretsiz konserler verecek .
Kaynak: İHA