Mazlum-der, Müsiad’dan Destek İstedi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM DER) Malatya Şubesi yöneticileri, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek Malatya’daki Afgan mültecilere destek istedi.

Mazlum-der, Müsiad’dan Destek İstedi
Ziyarette konuşan MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Namık Şahin, “Zaman zaman bazı mekanlarda bir araya geliyoruz ama bize yaptıkları ilk ziyaret. Teşekkür ediyoruz. Türkiye’de MAZLUM DER, gerek ülke içi ve gerek ülke dışında ciddi çalışmaları var. Uğraştıkları alan hepimizin de ilgilenmesi gereken durumdur” dedi.

MAZLUM DER Malatya Şubesi Başkanı Kadir Yılmaz da, Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla Malatya’ya gelen 120 Afganlı mülteci ve göçmen bulunduğunu anlatarak şunları söyledi: "Barınmadan yiyecek içeceğe kadar ihtiyaçları var. Afganlıların sorunlarının tespiti için komisyon oluşturduk. Sivil toplum örgütlerinden isteğimiz, tek elden bu insanlara yardım yapılsın. Bu konuda MÜSİAD’dan görüş ve destek almaya geldik. Soğukların başlaması nedeniyle perişan olanlar var. Bu konuda ilgi ve yardımlarını bekliyoruz.”
Kaynak: İHA