Bakan Suat Kılıç, Öğrenci Evini Ziyaret Ederek Çay İçti

Çeşitli incelemeler ve ziyaretler için Uşak’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, KYT kız öğrenci yurdundan sonra gittiği KYK erkek öğrenci yurdunda öğrencilerin sorun ve isteklerini dinleyerek “Siz, bizlere emanetsiniz.Her türlü sorununuzu çözmek için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Bakan Suat Kılıç, Öğrenci Evini Ziyaret Ederek Çay İçti
Kılıç, esnaf ziyareti sırasında cadde üzerinde 2. katta kalan öğrencilerin kendisini eve davet etmesi üzerine öğrencileri kırmayarak eve çıktı. Kılıç, öğrencilerin ikram ettiği çayı içti. Bakan Kılıç KYK erkek öğrenci yurdunda yaptığı konuşmada, "Sayın Başbakanımız onca işinin arasında, ekonomik kriz, İsrail ile olan sorun, dış siyaset gibi konuların arasında benim yurtta kalan öğrencilerim acaba kahvaltı yapıyor mu? diye düşünüp sizlere yemek yardımı yapılmasını sağlıyor. Kahvaltı için 2 lira, akşam yemeği için de 4 lira olmak üzere aylık toplam 180 lira Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrenciye yemek desteği yapılıyor. Biz ne yaparsak 308 bin öğrenciye eşit olarak yapıyoruz. En çok anneniz babanız düşünür, ondan sonra biz düşünüyoruz. Siz, bizlere emanetsiniz. Her türlü sorununuzu çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Sayın Başbakanımızın liderliğinde eğitimde çığır açıyor. Düşünün, 10 yıl öncesiyle ülkemizi kıyaslayın. Bu ülkedeki öğrenciler kitap bulamazken, şimdi 18 milyon öğrencinin kitabını hükümetimiz karşılıyor. Kaldığınız yurtlara bakın, sizin için her şey düşünüldü. Şimdi size ücretsiz internet imkanı sağlayacağız. Bunun yanında, artık battaniyeleri kaldırıyoruz, yerine bakteri tutmayan elyaf yorganlar temin ediyoruz." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yurtta yaptığı konuşma sonrasında yurt bahçesine öğrencilerle birlikte çam ağacı dikti. Bakan Kılıç diktiği çam ağacı yurt idaresi ve öğrencilerine emanet etti. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, daha sonra Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kalfa Korusu Spor Kompleksi'nde incelemelerde bulundu. Uşak kadın ve erkek cirit takımları arasındaki gösteri maçını izleyen Kılıç, daha sonra kompleksteki spor salonuna geçerek burada Türkiye genelinde çeşitli dereceye giren minik sporcuların gösterilerini izledi. Kılıç, gösteriler sonrasında yine dereceye giren Engelsiz Yaşam Merkezi sporcularıyla bir süre masa tenisi oynadı.
Bakan Kılıç, Kalfa tesislerindeki inceleme sonrasında Uşak’ın İsmetpaşa Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Yapılan esnaf ziyaretleri sırasında Kılıç’a ilgi oldukça yoğundu. Esnaf tarafından ikram edilen baklava ve sahlepi beğenen Bakan Kılıç, cadde üzerinde 2. katta kalan öğrencilerin kendisini eve davet etmesi üzerine öğrencileri kırmayarak eve çıktı. Evde önce mutfağı inceleyen Bakan Kılıç yapılan yemekleri kontrol etti. Öğrenciler ile sohbet edip ikram edilen çayı içen Bakan Kılıç, öğrencilerin aileleriyle de telefonla görüştü. Bakan Kılıç, öğrencilere verdikleri değer burada da dile getirerek, "Herşey gençlik için, size beni davet ederken bakan buraya çıkmaz dediniz ama ben çıktım sizleri şaşırttım." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın son durağı AK Parti il binası oldu. İl binasında bulunan partililer ile selamlaşan Kılıç, Siirt'te askeri uçağın düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
17 askerin şehit olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, "Maalesef bir helikopter faciası yaşandı. Her şehit haberi geldiğinde yüreğimiz yangın yerine dönüyor. Temennimiz bu tür acı olayların bir daha yaşanmamasıdır. Birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece hainler yaşama alanı bulamayacaktır. Buna inancımız tam ve sağlamdır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı temenni ediyorum." dedi.

Ziyaretlerin ne şekilde gerçekleştiğine değinen bakan Kılıç “Hükümetimiz illeri ziyaret ederken, nüfusuna ya da çıkardığı milletvekili sayısına bakmıyor. Ak Parti bir ile il olmanın gereği olan değer neyse o değeri vererek hareket ediyor. 10 yılların ihmali Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olması ile sona erdi. Kenarda kalmışlık, sorunlar ile ilgili çözümsüzlük AK Parti'nin işbaşına gelmesi ve bütün illerimizi hizmetlerden istifade ettirmesi ile nihayete erdi.” diye ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uşak programını tamamlayarak Afyonkarahisar'a hareket etti .