Atatürk Ölümünün 74. Yılında Anıldı

Yalova'da Atatürk ölümünün 74. yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Atatürk Ölümünün 74. Yılında Anıldı
Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Garnizon Komutanı Dnz. Kd. Alb. Meftun Dırman Atatürk anıtına çelenk koydu. Saatler 09:05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde bayraklar yarıya indirildi. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sona erdi.

Anma töreni Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam etti. protokol mensuplarının tam kadro katıldığı programda 400 kişilik salon tamamen doldu. Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Tunca Özgişi, "Atatürk'ün hayatından kesitler ve bugüne öğütleri" konulu bir sunum yaptı. Atatürk'ün çok yönlü bir lider olduğuna vurgu yapan Dr. Özgişi, "Atatürk hem duygu hem de akıl insanıdır. Atatürk doğu ve batı kültürünü üzerinde birleştirebilmiş nadir kişilerden birisidir. Atatürk halkla içi içe bir liderdir. Yalova ulu önderin hayatında önemli bir yer tutar" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman da günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Tören, Fatih Sultan Mehmet Lisesi öğrencilerinin hazırladığı, "Atatürk'ün hayatı" konulu slayt gösterisi ve orotoryonun ardından sona erdi .
Kaynak: İHA