Uşak İl Özel İdaresi’nin 2013 Yılı Bütçesi 27 Milyon TL

Uşak İl Genel Meclisi 11. dönem 4. yıl Kasım ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde 2013 yılı bütçe tasarısı görüşüldü.

Uşak İl Özel İdaresi’nin 2013 Yılı Bütçesi 27 Milyon TL
Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında yapılan oturumda İdare’nin 2013 yılı bütçesinin 27 milyon TL olarak gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi.

Uşak İl Genel Meclisi’nde İl Özel İdare’nin 2013 bütçe tasarısı ile performans programlarının da görüşülerek karara bağlanacağı Kasım ayı olağan toplantıları 20 gün sürecek. Öz Merkez’deki meclis toplantı salonunda başlayan Kasım ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Oturumda 2013 yılı tasarı performans programı hakkındaki plan bütçe komisyonunca hazırlanan rapor AK Partili Mehmet Atasorkun tarafından okundu. CHP’li Mehmet Yandım, performans programı hakkındaki komisyon raporuna ilişkin grubu adına yaptığı değerlendirmesinde “Performans stratejik plana uygun değil, bu nedenle komisyon görüşüne katılmıyoruz” MHP’li Uğur Avcı da raporun; bütçe ve stratejik planla örtüşmediğini iddia ederek komisyon kararına katılmadıklarını ifade etti.

AK Parti gurubu adına söz alan Mehmet Atasorkun ise rapora ilişkin iki partinin eleştirilerine katılmadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından komisyon raporu 7 ret ve bir çekimser oya karşılık 9 kabul oyu ile kabul edildi.

Oturumda 2013 yılı bütçe tasarısı görüşmeleri de başladı.

İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdür Vekili Mehmet Cebeci, oturumda meclis üyelerine 2013 yılı bütçe tasarısı hakkında bilgi sundu. Cebeci hazırlanan taslakta İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı bütçesinin 27 milyon TL olarak öngörüldüğünü söyledi.

Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun daha sonra bütçe tasarısını plan bütçe komisyonuna havale etmek için oylama yaptırdı. Yapılan oylamada tasarı oy birliği ile komisyona havale edildi.

Gündem maddeleri arasında bulunan su kaynaklarından elektrik üretilmesi hakkındaki Ar-Ge komisyonunun hazırladığı rapor ise oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde Başkan Ali İhsan Uzun meclis üyeleri performans programı ve 2013 bütçe tasarısı hakkındaki görüşlerini ifade etmeleri için söz verdi. Meclis üyelerinin görüşlerini bildirmesinin ardından oturum sona erdi. Kasım ayı olağan toplantıları yarın yapılacak ikinci birleşimle devam edecek .
Kaynak: İHA