Türkiye’nin İlk Kış Turizm Fuarı Açıldı

Türkiye’nin ilk kış turizm fuarı, Erciyes dağına yapılan yeni yatırımlarla adından söz ettiren Kayseri’de açıldı.

Kayseri Erciyes A.Ş ve Show Expo Fuarcılık tarafından organize edilen '1. Kış Turizmi ve Turizm Yatırımları Fuarı' Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye’de ilk defa açılan bu fuarın Türkiye'deki kış turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin turizmle 1980’li yıllarda tanıştığını belirten Yılmaz, ancak ilk zamanlar sadece deniz, kum ve güneş eksenli turizm faaliyetlerine ağırlık verildiğini kaydetti.

Yılmaz, son yıllarda alternatif turizm arayışları çerçevesinde kış turizminin de ön plana çıktığını ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de kentin bugüne kadar ticaretiyle ön plana çıktığını belirterek artık hizmet sektöründe de olması gereken bir il olduğunu kaydetti.

Belediyelerin üzerlerine vazife olmadığı halde bu alanlarda da atılım ve öncülük yapması gerektiğini vurgulayan Haseki, Erciyes Mastır Planı’nın devreye girmesiyle Kayseri’nin dünyanın önemli turizm merkezi haline geleceğini anlattı. Özhaseki, plan çerçevesinde Erciyes dağına toplam 6 bin konaklama kapasiteli oteller ile 200 kilometreye yakın kayak pistlerinin hizmete gireceğini söyledi.

Özhaseki, "1-2 sene içinde planlanan yatırımlar hizmete girecek. Kayseri’de hizmet sektörü gelişecek ve sosyal yaşam biraz daha renklenecek." dedi.

Yaklaşık 55 kurumun stant açtığı fuarda, yerli ve yabancı telesiyej ve teleferik üreticileri, kayak ve snowboard markaları, kayak tekstili ve ayakkabı firmaları, ithalatçıları, temsilcileri, kış ve dağ otelleri, dağcılık ekipmanları üreticileri, doğa sporları malzemesi satanları ve sektördeki sivil toplum organlarını bir araya geldi. Protokol açılış kurdelesini birlikte kesti. Daha sonra davetliler, toplam 55 kurum tarafından açılan stantları gezerek, ürünler ve hizmetler hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Fuar 4 Kasım 2012 Pazar gününe kadar açık kalacak .