Silifke’de Okul Geçit Görevlilerine Sertifika

İçel’in Silifke İlçesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, okul öğrencilerinin okul giriş çıkışlarında yolun karşısına geçişlerinde yardımcı olmak ve güvenli bir trafik ortamının temini amacıyla, trafik eğitimi alan öğrencilere sertifikaları verildi.

Silifke’de Okul Geçit Görevlilerine Sertifika
Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, İlçede eğitim veren ilköğretim ve lise dengi okullardan 60 öğrencinin sertifika almaya hak kazandığını belirterek, bu öğrencilerin eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladığını açıkladı.

Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, devletin bu çalışmayla öğrencilere büyük yetki verdiğini söyleyerek, “Her gün okul önlerinde bir kaza meydana geliyor. Trafik kuralları ihmal edilecek bir konu değildir. Hepimiz trafik kurallarına uymalıyız. Trafik kurallarına uyduğumuz zaman her şeyin daha güzel olacağını inanıyoruz. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 134. Maddesi ve Yönetmeliğin 178. Maddesi gereği, 12 yaşını doldurmuş öğrenciler Okul geçidi görevlisi olarak görevlendirilmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak, Okul geçidi görevlisi olmak isteyen öğrencilerimiz tespit edildi. Bu kapsamda ilçemiz ve Taşucu Beldemiz merkezinde bulunan 30 okulumuzdan 60 öğrenciye okul geçidi görevlilerinin görevleri, sorumlulukları ve yetkileri ile görevleri sırasında dikkat etmeleri gereken konularda eğitim verilerek, okul geçidi görevlisi belgeleri verilmiştir. Öğrencilerimize eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA