Manisa'da Okul Geçit Görevlilerine Uygulamalı Eğitim

Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü Eğitim Bürosu'nun, kent merkezindeki ilköğretim okullarında Okul Geçit Görevlisi uygulama eğitimleri başladı.

Manisa'da Okul Geçit Görevlilerine Uygulamalı Eğitim
Eğitim Büro’da görevli trafik polisleri tarafından 122 öğrenciye Okul Geçit Görevlisi eğitimi verilecek. İlk uygulamalı eğitim Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu’ndaki 4 Okul Geçit görevlisine verildi.

Öğrenciler üzerlerindeki ‘Okul Geçit’ yazılı yelekleri ve ellerindeki ‘Dur’, ’Geç’ işaretleriyle okuldan çıkan arkadaşlarını güvenli olarak karşıdan karşıya geçirtmeye gayret gösterdiler. Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü’nde görevli Başkomiser Osman Genç’in yardımıyla öğrenciler, yaya geçitlerinde nasıl araçların durdurulacağını ve yayaların nasıl karşıdan karşıya güvenli geçmesini sağlayacaklarını öğrendiler

Başkomiser Genç, Okul Geçit görevlisinin görevinin, okul çıkışlarında öğrencilerin trafikte karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçmesini sağlamak olduğunu ifade ederek, “Görevli öğrencilerin uygulamalı eğitimlerine başladık. Eğitimlerini bitiren öğrencilerimize ‘Okul Geçit Görevlisi’ adı altında kimlik veriyoruz. Bu öğrencilerimiz ceza yazma yetkileri de var. Eğer bir sürücü Okul Geçit Görevlisi’nin ‘Dur’ ihtarına uymaz ise, polisin ‘Dur İhtarına Uymadığı’ gerekçesiyle görevliler ceza yazabilir. Bunun cezası da 155 TL’dir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA