İlçede Yaşayan Yabancı Uyrukluların Yanı Sıra Çok Sayıda Türk De Cadılar Bayramı Kutlamalarına Katıldı

Marmaris'te, ilçede yerleşik yaşayan yabancıların yanı sıra çok sayıda Türk de Cadılar Bayramı kutlamalarına katıldı.

Cadılar Bayramı dolayısıyla Marmaris Barlar Sokağı'ndaki bazı eğlence yerlerinde kutlamalar düzenlendi.

Bir barda düzenlenen etkinliğe katılanların tamamına yakınını Türkler oluşturdu. Katılımcılar renkli kıyafetleri ve makyajlarıyla dikkat çekti. Vatandaşlardan bazıları eğlenceye zombi ve vampir kılığıyla, bazıları ise prenses ve bedevi kostümleriyle katıldı.

Etkinlikte ayrıca sucuk mangal partisi de gerçekleştirildi.

Eğlence yerinin işletmecisi Aykut Mertel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cadılar Bayramı dolayısıyla düzenledikleri etkinliğe katılımın beklediklerinden daha yüksek olduğunu söyledi.

Bayramı adeta bir kıyafet balosuymuş gibi kutladıklarını belirten Mertel, benzer eğlenceleri düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.

Cadılar Bayramı'nın Türk ve Müslüman kültüründe olmadığına işaret eden bazı katılımcılar ise ''Bayramın bizim için hiçbir manevi değeri yok. Cadılar Bayramı'nı kutlamak için değil, sadece eğlence amaçlı olarak geldik'' dedi.

İlçede yerleşik olarak yaşayan çoğunluğu İngiliz uyruklu yabancılar ise Uzunyalı mevkisindeki bir barda Cadılar Bayramı'nı kutladı. Aileleriyle gelen çok sayıda yabancı, müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.

Muhabir: Levent Kişi

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA