Eskişehir Sanayi Odası 44 Yaşında

Eskişehir'deki sanayi sektörünün düzenli ve planlı oluşunu sağlayan Eskişehir Sanayi Odası 44 yaşında.

Eskişehir Sanayi Odası 44 Yaşında
Hayata geçirdiği projeleriyle Eskişehir sanayisinin gelişmesini sağlayan Eskişehir Sanayi Odası, 1 Kasım 1968 yılında dönemin yatırımcı olduğu kadar ileri görüşlü sanayicilerin bir araya gelerek kuruldu.

ESO bugün sahip olduğu birikim ve profesyonel yönetimiyle sanayi sektörünün kentteki ahengini de sağlıyor. Sanayi Odası'nın köklerinde gelişmeyi tesadüflerin değil, bilimsel gerçeklerin, hizmetin, projeleri hayata geçirmenin ve araştırmaların üzerine inşa etmek anlayışın olduğunun altını çizen ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, oda olarak 44 yıldır Türkiye'ye ve Eskişehir'e hizmet etmekten dolayı gururlu olduklarını söyledi.

ESO'nun kurulmasından itibaren gerek bölgesinin gerekse ülkenin sanayi atılımına hız kazandıracak yatırım ikliminin oluşmasına katkı sağladığını belirten Özaydemir, "Daha önceleri tarım sektörü ağırlıklı bir yapı varken Odamızın kurulmasıyla istihdam ve yüksek katma değer oluşturan sanayi sektörü ağırlıklı bir yapıya kentimizin kavuştuğunu söyleyebiliriz. Sanayi ağırlıklı gelişimimiz beraberinde ticaret sektörünü de harekete geçirmiş ve ticarette sanayi sektörünün hemen altında Eskişehir ekonomisi içerisinde gelişim sağlamıştır" dedi.

Sanayi Odası'nın kurulmasından hemen sonra kurulan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin sahip olduğu kusursuz alt yapısı ve yönetimiyle büyüklü küçüklü yatırımların kente kazandırılmasında önemli misyon üstlendiğini de açıklayan Özaydemir, Bölgenin gelişiminin sürdüğünü ifade etti.

Oda olarak 44 yıldır durmadan çalıştıklarının hatırlatan Özaydemir, bu günlere ulaşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, ESO'nun kentte uzun yıllar değer katmaya devam edeceğini bildirdi .
Kaynak: İHA