Edirne Eğitimciler Derneği Üyeleri Kan Bağışında Bulundu

Edirne Eğitimciler Derneği (EDER) üyeleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışında bulundu.

Tarlakapı Caddesi üzerinde bulunan dernek merkezinde bir araya gelen öğretmenler kan bağışı için sıraya girdi.Kızılay Kan Merkezi’nden gelen doktor ve hemşireler gözetiminde formları dolduran eğitimci üyeler sedyelere uzandı. 2 gün devam edecek olan bağış programında 50 ünitenin üzerinde kan verilmesi hedefleniyor.EDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çimenlik, kan bağışının önemini bildiklerini ancak şu an bunu yaşadıklarını söyledi.

Kanın hayat kurtardığına dikkat çeken Çimenlik, toplumda kan bağışı konusunda bir farkındalık oluşturmak adına böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kana her zaman ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Çimenlik, bu nedenle herkesi kan bağışı yapmaya davet etti. Dernek üyesi öğretmenlerden Önder Aydın, kan vermenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek bağış yaparak huzur bulduğunu anlattı.Abdullah Akar ise kan bağışı ile ilgili verilen seminerde verilen bilgiden etkilendiğini anlatarak olağanüstü durumlarda toplumda en fazla bulunan kan grubuna bile ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Seminerde edindiği bilgiden sonra kan bağışında bulunmaya geldiğini dile getiren Akar, herkesin bu konuda duyarlılık göstermesini istedi.Kızılay Kan Merkezi’nde görevli Doktor Vedat Arpacı da, Edirne Eğitimciler Derneği tarafından yapılan kan bağışı için geldiklerini belirtti.

Kan bağışının insana madde ve manevi huzur verdiğini anlatan Arpacı, sağlıklı erkeklerin 3, kadınların ise 4 ayda bir kan vermesinin vücut sağlığı açısından faydalı olduğunu kaydetti.

Öğretmenlerin gönüllü olarak kan bağışında bulundukları ifade eden Arpacı, bağışlanan kanla çok sayıda insanın hayatını kurtarıldığını dile getirdi .