Düğününde Takı Takmayanlardan Pos Cihazıyla Para Çeken Trabzonlu Damat İha’ya Konuştu

Trabzon'un Yomra ilçesinde bir süre önce yapılan düğününde takı takmayanlardan POS cihazıyla 50 TL para çeken ve ardından başlatılan inceme sonrasında 180 TL para cezasına çarptırılan damat Murat Köloğlu, tek isteğinin şaka yapmak ve düğününü eğlenceli hale getirmek olduğunu ancak konunun farklı yansıtıldığını söyledi.

Düğününde Takı Takmayanlardan Pos Cihazıyla Para Çeken Trabzonlu Damat İha’ya Konuştu
Yomra ilçesinde bir fabrikada pazarlama elemanı olarak çalışan Murat Köloğlu (31) geçtiğimiz günlerde Sema Daniç (25) ile dünya evine girmişti. Damat, takı töreni sırasında para takamayanlardan POS cihazıyla para çekmişti. Ancak ortada satılan bir mal olmadığı için damat ile ilgili inceleme başlatılmıştı. Düğünle ilgili basında çıkan haberleri ihbar kabul eden Trabzon Vergi Denetim ve Koordinasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, söz konusu işletmede denetim yaparken, denetim sonucunda düğün günü olan 27.10.2012 tarihinde pos makinesinden 50 TL’lik işlem yapıldığı ve bir adet fatura düzenlenmediği tespit etti. Bu tespit sonucunda ilgili işletmeye Vergi Usul Kanunu’nun 353. maddesinin 1 nolu bendine göre 180 TL Özel Usulsüzlük Cezası düzenlendi.

Tüm bunların ardından Köloğlu, yaşananları İHA’ya anlattı. Murat Köloğlu, düğünü öncesinde 3 arkadaşıyla bu işi planladığını belirterek tek amacının şaka yapmak olduğunu ancak şakanın şaka olmaktan çıktığını söyledi.

Köloğlu “Düğünde değişik bir şeyler yapmak istedik. Düğünü daha eğlenceli bir hale getirmek için böyle bir şey hazırladık. Daha sonra düğünde kendi şirketimin pos cihazını kullanarak arkadaşlarımdan 50 Liralık bir çekim yaptık. Olayın bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştim sadece eğlence için planlamıştık. Eşimin dahi bu olaydan haberi yoktu. Eşim pos cihazını görünce ‘bu ne diye sordu, şaşırdı’ daha sona bunun küçük bir şaka olduğunu söyledik. Ben çekim yaptıktan sonra haberi yerel gazetesi çıkması için bir arkadaşımdan ricadan bulundum. Ancak haberin yerelden daha önce ulusal medyada çıktı ve adım uyanık damat olarak adlandırıldı” diye konuştu.

“Uyanık damat” yakıştırmasının kendisini çok üzdüğünü belirten Köloğlu “Ben sadece eğlence olsun diye bu işi planladım. Ben pazarlama işinde çalışıyorum pos cihazı benim çalıştığım şirkete ait. Dolayısıyla ben bu çekimi yaparken, ceza alacağımın da farkındaydım. Ne kadar ceza alacağımı da biliyordum. Ceza mı da seve seve ödeyeceğim” şeklinde konuştu.

Düğünden kısa bir süre sonra çalışmaya başladığını ve müşterilerinden farklı tepkiler aldığını ifade eden Köloğlu “Beni gören müşterilerimden farklı tepkiler aldım. Bazı müşteriler beni görüncü kredi kartıyla koşmaya başladı.

Bende onlara pos cihazıyla koştum, tabi bunlar şaka olarak yapılıyordu ancak bazı müşterilerim bana olumsuz yönde yaklaştı. Uyanık damat yakıştırmasını hak etmedim. Uyanık damat olarak gösterilmem müşterilerimde olumsuz bir etki bırakmama neden oldu. Ben uyanık damat değilim, bu olay sadece bir şakaydı. Ancak şaka şaka olmaktan çıktı” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA