Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Betin Güneş'in ''Atatürk Yaşıyor'' Adlı Bestesi Köln'de Seslendirilecek

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Betin Güneş'in, ''Atatürk Yaşıyor'' adlı bestesinin prömiyeri 10 Kasım'da Köln'de yapılacak.

Güneş, düzenlediği basın toplantısında, 4-11 Kasım tarihlerinde Almanya'nın Köln, Bonn ve Aachen şehirlerinde ''Atatürk'ü Anma'' konserleri düzenleyeceklerini bildirdi.

ÇDSO'nun yaklaşık 10 yıldır yurt dışı turnesine çıkmadığını hatırlatan Güneş, ''Almanya'ya, klasik müziğe verilen değer nedeniyle gidiyoruz. Almanya klasik müziğin beşiği. Biz, beşiğinin de beşiği olan Köln'e gideceğiz'' dedi.

Atatürk Yaşıyor isimli bestesinin prömiyerinin 10 Kasım'da Köln'de gerçekleştirileceğini ifade eden Güneş, şunları söyledi:

''Almanya'da, Türkiye'den de besteci çıktığını göstermiş olacağız. 10 yıldır böyle güzide bir orkestranın dünya turnesine çıkmaması günah. Türkiye'de 17 senfoni yazan tek Türk besteci benim. Genelde insanlar 9 besteden sonra ölüyorlar. 17 senfoni yazmak iyi olmak anlamına gelmiyor tabi ki. Bizim amacımız gideceğimiz 3 salonda Çukurova'yı tanıtmak. Ülkenin, bölgenin, şehrin tanıtımı bundan daha iyi yapılamaz. Müzik, politika gibi değildir. Çünkü politika bir takım çıkarlarla yürüyor, ama müzikte çıkar yoktur. İyi müzikle dünyadaki barışa katkı yapmış olacağız. Atatürk'ün her şeyin iyisini verme çabası vardır. Ben de bu yönde hareket ediyorum. Atatürk'ü her gün anmak anlamlıdır, sadece öldüğü gün değil.''

ÇDSO Müdürü Okan Urşan ise, Atatürk'ü Anma Konseri'nin Almanya turnesi öncesi yarın Adana'da yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Adana

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA