Bakan Bağış, Fransa Odalar Birliği Başkanı Marcon’u Kabul Etti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu kabul etti.

Ortaköy’deki AB Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen görüşmede Bakan Bağış, “Geçmişte iki ülke arasındaki ilişkilerin zarar görmesine mani olduğunuz için bu konuda göstermiş olduğunuz çabalara müteşekkiriz. İkincisi de benim abi diye hitap ettiğim Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Euro Chambers’ın başkan yardımcılığına getirilmesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. 2002’de Fransa ile bizim ticaretimiz 5 milyar dolardı, bu 2012’de 16 milyar dolara yükseldi. Ama maalesef Fransa’da yanlış politikalar uygulayan ve Fransız halkının da balık tutmaya gönderdiği eski yöneticiler hata yaptıkça bunun bedeli Fransız firmalarına çıktı. Ben Fransa’daki yeni yönetimle yeni bir başlangıcın başlayacağını ümit ediyorum” dedi.

Ülkeler arasındaki ilişkileri günümüzde ticari münasebetlerin belirlediğini belirten Bakan Bağış, “Siz Türkiye’deki iş dünyası ile ne kadar iş yaparsanız, ülkeler arasında da ilişkiler o kadar düzelir” diye konuştu

Fransa ile geçtiğimiz yıllarda yaşanan sözde Ermeni soykırımı ile ilgili gerilimin sona ermesinde Marcon’un yoğun çabaları olduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da mevkidaşına teşekkür etti.

Marcon ise iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin siyasi sebeplerle bozulamayacağını söyledi.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti .
Kaynak: İHA