AB Yolunda Genç İletişimciler Ödüllerine Kavuşuyor

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın himayelerinde 2011 -2012 akademik yılında ikincisi düzenlenen 'AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması'na katılan gençler ödüllerine kavuşuyor.

2012 AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması'nda TV kategorisinde birinciliği Anadolu Üniversitesi'nden It İs Time For Turkey Projesi (COGS)'yle Fırat İnce, Mustafa Uysal, Bengücan Aydan Sarıca ve Barışcan Bozoğlan alacak.

Türkiye’nin Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) çerçevesinde, Türkiye’deki üniversitelerin İletişim, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri ile ilgili Meslek Yüksekokullarına açık olan ve 45 üniversitenin katıldığı yarışmanın ödül töreni yarın İstanbul Yeniköy'deki Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenecek. Törende aynı zamanda, 2013 AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması da Bağış’ın himayelerinde başlatılacak.

Yarışma kurallarıyla ilgili tüm bilgilere AB Bakanlığı internet sitesinden (www.ab.gov.tr) ulaşılabilecek. 2012 AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye giren eserler şunlar: TV kategorisinde birinci Anadolu Üniversitesi 'It is time for Turkey Projesi (COGS)'yle Fırat İnce, Mustafa Uysal, Bengücan Aydan Sarıca, Barışcan Bozoğlan oldu. Akdeniz Üniversitesi'nden 'Neither Harmonious Nor Unified Without Turkey Projesi'yle Ayşe Keyik, Gülfem Kurt, Hakan Çakmak, İsa Işık ikinciliği elde etti. Koç Üniversitesi'nden 'Turkuaz Projesi'yle Can Köroğlu üçüncülüğü aldı. Basın ve açık hava reklamı kategorisinde birinci TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden 'Color Blindness Projesi'yle Rabia Beyza Göçer. İkinci İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden 'Disparity Projesi'yle Merve Ertan ve Merve Aykaç. Üçüncü İstanbul Işık Üniversitesi'nden New Cultures, 'New Viewpoints Projesi'yle Yağız Ali Anıl. Radyo kategorisinde birinci Kocaeli Üniversitesi'nden 'Avrupa Birliği Yıldızlar Karması Projesi'yle Aygün Kaplan, Onur Karakaş. İkinci İstanbul Kültür Üniversitesi'nden 'Restoran Projesi'yle Vildan Tufan, Emrah Eyvel. Üçüncü Adnan Menderes Üniversitesi 'Bozdoğan MYO Hayal Değil Projesi'yle Duygu Yaban ve Yücel Yüce. İnternet ve sosyal medya kategorisinde birinci Kocaeli Üniversitesi'nden 'Eureka Projesi'yle Mustafa Tuncer, Yasin Işık. İkinci Başkent Üniversitesi'nden 'Yıldızımız Avrupa’da Parlasın Projesi'yle Selen Güngör ve İlyas Gökhan Tek. Üçüncü İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden 'Turkey Inside Projesi'yle Sena Hayta ve Duygu Atçeken .