Muğla Orman Bölge Müdürü Yıldırım 2B Mağdurlarını Dinledi

Karagedik Mahallesi’nde tapulama mahkemesi kararı ile kesinleşmiş orman sınırlarının içerisinde kaldığı gerekçesi ile tapulama tutanağının iptal edilmesi üzerine Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Karardan etkilenen vatandaşlar ve mahalle muhtarının katılımı ile bir toplantı düzenleyerek vatandaşları bilgilendirdi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yıldırım 2B Mağdurlarını Dinledi
Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Fethiye İşletme Müdürü Gürhan Zorlu’un yanı sıra Karagedik Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü, Mahalle halkı ve Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan katıldılar.

Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, toplantıda Karagedik Mahallesi’nde tapulama tespitine yapılan itiraz sonucu 1981/133 esas ve 1984/1194 sayılı Fethiye Tapulama mahkemesinin kararı ile 408 nolu parsel kesinleşmiş orman sınırları içerisinde kaldığı gerekçesi ile tapulama tutanağının iptal edilmesi üzerine mağduriyet yaşayan mahalle halkına konuyla ilgili olarak bilgiler aktardı.

Toplantı sonrasında bir değerlendirme de bulunan Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, “Karagedik mevkiindeki halkımızın orman kadastrosu sırasında 2B yapılıp ve daha sonra mahkeme kararı ile iptal edilerek orman alanı ilan edilen yerlerdeki durumla ilgili olarak görüşmek üzere bir toplantı düzenledik. Toplantıda vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik ve mevzuatımıza göre konunun ne olduğunu tartıştık. Bu kapsamda vatandaşlarımıza yeni mevzuat çalışmalarının yapılmakta olduğunu, buradaki sorunlar gibi pek çok sorunun ülke genelinde de yaşandığını kendilerine aktararak bu konunun çözüleceği yönünde umutlu olduğumuzu belirttik. Ancak şuandaki mevzuata göre ne durumda olduklarını kendilerine anlattık ve onlarda bunu anladılar. İnşallah bu toplantı vatandaşlarımız için olumlu olmuştur” dedi.

“Muğla Orman Bölge Müdürlüğümüz orman yangınları ile öne çıkan bir bölge olmanın yanında, Orman Kadastro çalışmaları ve bu çalışmalardaki sorunlarla da çok önemli olan bir bölge” diyen Ali Yıldırım, “Orman kadastro çalışmaları burada çok önem arz ediyor. Çünkü burada çok kıymetli araziler var. Özellikle Fethiye ilçemizde birçok kıymetli araziler bulunmakta ve orman kadastro çalışmaları sırasında geçmişten gelen gerek tapulamada, gerekse orman kadastrosu çalışmaları sırasında hatalarımız kusurlarımız olmuş olabilir. Bunları şuanda mevzuata göre iyi niyetle düzeltme yolunda çalışma yapıyoruz. Bu toplantıda vatandaşlarımız en azından sorunların nereden ve nasıl kaynaklandığı konusunda bilgi sahibi oldular” dedi.

Kaynak: İHA