Gümüşhane Belediyesi 1400 Öğrenciyi Tiyatro İle Buluşturdu

Gümüşhane Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Pinokyo” çocuk tiyatrosuna miniklerin ilgisi büyük oldu.Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun Atatürk Kültür Merkezinde dört seansta toplam bin 400 öğrenci ile buluşturuldu.

Gümüşhane Belediyesi 1400 Öğrenciyi Tiyatro İle Buluşturdu
Tiyatro yönetmeni Seçil Hergül yönetiminde ki oyuncu kadrosu ile çocuklara güzel dakikalar yaşatan Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatrosu miniklerden bol bol alkış aldı. Oyun sonunda tiyatro oyuncularına çiçek veren Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baddal Bayar, çocuklara yeni oyunlar için hazır olun mesajı verdi. Belediye olarak imkanlar ölçüsünde bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini söyleyen Baddal Bayar, salonun dolu olmasının bu tür etkinliklere olan talebi de ortaya koyduğunu dile getirdi.

Öğrencileri okullarından alıp kültür merkezine, oyun sonrasında otobüslerle okullarına götürdüklerini anlatan Baddal Bayar şöyle dedi: “Belediye olarak rutin çalışmalarımız yanı sıra kültürel manadaki faaliyetlere de devam ediyoruz. Bu anlamda önceki yıllarda da çocuklara yönelik tiyatro sahneleyen Kumbara Görsel Sanatlar Tiyatrosu oyuncularını yine önemli bir çocuk klasiği olan Pinokyo oyunu ile şehrimizde misafir ediyoruz. Diğer şehirlerde bu tür tiyatrolar ücret karşılığı sergilenirken biz belediye olarak bu tiyatroyu minklere ücretsiz sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk ve orta okul öğrencilerine yönelik olarak bir gün içinde yaklaşık 1400 öğrenciyi Atatürk Kültür Merkezinde misafir ettik. İnanıyorum ki çocuklar bu oyunu izlerken hem eğlendiler hem de oyundan dersler çıkarmak suretiyle fayda sağlamışlardır. Bundan sonraki süreçte yine bu tür etkinlikleri halkımıza sunmayı planlıyoruz.”
Kaynak: İHA