Büyükelçi Bigss'ten VATSO’ya Ziyaret

Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Ian Bigss, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Bigss'ten VATSO’ya Ziyaret
Pazar gününden beri Van’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Büyükelçi Ian Bigss, VATSO’yu ziyaret etti. Büyükelçi Bigss’e ilin tarihi, ekonomik potansiyeli hakkında bilgi veren VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, kentin çok büyük bir ekonomiye sahip olduğunu belirtti.

Çanakkale harbinden dolayı Türkiye ile tarihi ortak bağlarının bulunduğunu dile getiren Büyükelçi Bigss ise, bunun yanında ticari ilişkileri de geliştirmek istediklerini söyledi.

Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Nadiroğlu, Büyükelçi Bigss’e üzerinde Van’ın tarihi ve turistik değerlerinin yer aldığı bir plaket hediye etti. Büyükelçi Ian Bigss ise, Nadiroğlu’na ülkesinin Sıdney şehrinin fotoğraflarının yer aldığı bir albüm hediye etti.

'VATSO’nun Şeref Defteri'ni de imzalayan Büyükelçi Bigss, daha sonra odadan ayrıldı. Gerçekleşen ziyarette VATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilleri Ayhan Fidan ve Mustafa Kantarcıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Roza Kartal, Mustafa Karaduman, İbrahim Sevimli, Hacı Tugay, Ramazan Yorulmaz, Metin Abi ve Erdoğan Gökhan da hazır bulundular .
Kaynak: İHA