Temiz Köylerin Bilgisayarları Teslime Edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılı Mayıs ayında Türkiye Genelinde düzenlenen “Türkiye’nin En Temiz Köyleri” yarışmasında Edirne’de dereceye giren Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı 3 köyün muhtarına bilgisayarları teslim edildi.

Temiz Köylerin Bilgisayarları Teslime Edildi
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kaymakamlık makamında Yapıldak köyü muhtarı Reyhan Çolak, Sarıcaali köyü muhtarı Niyazi Korkan ve Paşaköy Muhtarı Cevat Baş’a, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen ödenekle alınan bilgisayar ve yazıcıları teslim etti.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Türkiye genelinde çevre ve şehircilik konularında başarılı çalışmalar yürüten köy muhtarlıkları arasında 2012 yılı Mayıs ayında düzenlenen“Türkiye’nin En temiz Köyü Yarışması” kapsamında başvuruda bulunan Paşaköy, Yapıldak ve Sarıcaali köyleri Edirne ilinde dereceye girmeye hak kazandığını söyledi.

KÖYLER 14 PERSONELLE TEMİZLENİYOR
“Temiz Köyüm” projesinin uygulanması konusunda bilgi veren İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, projenin 1 yıldır İpsala’nın köylerinde uygulanmakta olduğunu ve 14 personel tarafından başarı ile yürütüldüğünü söyledi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI PROJEYE DESTEK VERECEK
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İŞKUR’un TYÇP projesi kapsamında 6 aylık dönemde 15 işçi, 3 aylık dönemde ise 10 işçi ile katkı sağladığını ifade etti.

Gürbüz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin projeye araç ve konteynır desteği verilmesi konusunda görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Gürbüz, birlik encümenince ve köy muhtarlıkları katkısı ile köylere 80 adet konteynır alınmasına karar verildiğini söyledi.

Edirne’de dereceye giren 3 köy muhtarına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar imzalı çevre beratı teşekkür belgelerini verilmişti.

Bilgisayar tesliminde Birlik Encümen üyeleri Zafer Doğan ile Necmi Sınır’da hazır bulundu .
Kaynak: İHA