İnegöl Yeni Devlet Hastanesi Yeniden İhale Edildi

Temeli 2012 Ocak ayında atılan ancak ihaleyi alan firmanın iflas etmesi sonucu durdurulan yeni İnegöl Devlet Hastanesi inşaatının tekrar başlatılması için TOKİ tarafından bir kez daha ihale edildiği bildirildi.

İnegöl Yeni Devlet Hastanesi Yeniden İhale Edildi
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 300 yataklı İnegöl Devlet Hastanesinin ikmal inşaatı işine ait ihalenin, TOKİ tarafından 4 Ekim 2012 Perşembe günü yapıldığını belirtti.

PROJENİN BAZI BÖLÜMLERİ REVİZE EDİLDİ

Milletvekili Hüseyin Şahin, “Daha önce ihalesi yapılarak Ocak ayında temelini attığımız, 300 yataklı İnegöl Devlet Hastanesinin imalat işlerini yapan firmanın iflasının ardından, sözleşmesi feshedilmiş ve yeniden ihaleye çıkılması süreci başlamıştı. Yaşanan bu aksilikten sonra Sağlık Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığı ile bir çok kereler inşaatın biran önce başlatılması için girişimlerimiz oldu. Bu görüşmelerimiz sırasında Sağlık Bakanlığınca uygulanacak olan projede bazı önemli değişiklikler yapıldı. Bunun neticesinde bodrum katta, kafeterya ve ana hastane bağlantı koridoru yaklaşık 2 metre genişletildi. Bodrum katın kat yüksekliği 4 metreden 4.5 metreye çıkarıldı. Ayrıca asma tavan içindeki havalandırma klima kanal ebatları da revize edildi. Proje üzerinde yapılan bu değişiklikler onaylanarak, ikmal ihalesi için Eylül ayının ortalarında TOKİ Başkanlığına gönderildi” dedi.

İHALE BEDELİ 54 MİLYON 350 BİN TL

Bu süreci yakından takip ettiklerini ifade eden Milletvekili Şahin, “4 Ekim 2012 Perşembe günü proje değişikliğinden sonraki yeni haliyle hastanenin ikmal işinin ihalesi TOKİ Başkanlığınca yapıldı ve en düşük teklifi veren Ekol Yapı İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti., 54 milyon 350 bin TL +KDV bedelle ihaleyi kazandı” diye konuştu.

SÖZLEŞME 22 EKİM’DE İMZALANACAK

Amaçlarının, 200 bini aşkın nüfusu bulunan İnegöl’e yakışan bir projeyi İnegöl’e kazandırmak olduğuna vurgu yapan Şahin, “Bundan sonra TOKİ Başkanlığı ihaleyi kazanan firma ile son sözleşme tarihi olan 22 Ekim 2012 Pazartesi gününe kadar gerekli sözleşmeyi imzalayacak ve 5 gün içinde yer teslimi yapılacak. Yer tesliminden itibaren müteahhit firma tarafından kısa sürede inşaat imalatına başlanılacaktır. Herkesin takdirini toplayacak olan bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, İnegöl’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA