KUDAKA Kış ve Spor Turizm Komitesi Cup ve Atlı Polis, Projesine Dikkat Çekti

KUDAKA Kış ve Spor Turizm Başkanı Mehmet Nuri Alim, Cup ve Atlı Polis projelerine dikkat çekerek bu projelerin şehrin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirtti.

KUDAKA Kış ve Spor Turizm Komitesi Cup ve Atlı Polis, Projesine Dikkat Çekti
Alim, komite olarak Erzurum’da CUP maçları düzenlemek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “ KUDAKA Kış ve Spor Turizm Komitemiz, gerçekleştirmeyi düşündüğü faaliyetlerin başında yapmış olduğu yurtiçi ve dışından profesyonel spor federasyonlarının ve şampiyonaların yazın ve kışın bölgeye çekilmesi (özellikle yüksek irtifa futbolcu kampları), çalışmalar sonucunda Erzurum CUP maçları düzenlemek için çalışmalar yapmış olup mevcut saha altyapısının yetersiz olduğundan sahalarımızın yapımı için ihaleye verilerek maçların 2013 de yapılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda Çaykur Rize Spor AŞ. Futbol takımının Erzurum’da kamp yapması sağlanmıştır. KUDAKA kış ve spor turizmi olarak başlatılmış olduğumuz bu çalışmalarımızda Erzurum’a davet etmiş olduğumuz Yurt dışı bağlantılarıyla tanınan Türk Turizminin önde gelen markalarından biri olan Mercan Turizminin CEO’ su Cüneyt Mengü önümüzdeki yıl sahaların tamamlanması ile birlikte Orta Doğu ve Arap Ülkelerinin futbol kulüp başkanlarını da Erzurum’a getireceğini ve turizm açısından her türlü desteği vereceğinin altını çizerek belirmiştir.” dedi.

KUDAKA Kış ve Spor Turizm Komitesi olarak Kayak merkezlerinde yeni aktivitelerin yapılmasına yönelik olarak Erzurum Emniyet Müdürlüğü atlı polis birliği ile temas sağlandığını kaydeden Alim, şöyle konuştu: “ At bulunur meydan bulunmaz, meydan bulunur at bulunmaz “ ata söz ile bizde at da var meydanda o halde bizler bunu kış ve yaz turizmi olarak değerlendirebiliriz. Atların bizim tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri bulunmaktadır. Adını 2011 olimpiyatları ile tüm dünyaya duyuran bir turizm kenti olarak anılan ilimizin, Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından zor şartlar altında 20 kişilik Atlı timin kurulmasına rağmen 4 At haricinde alt yapı yetersizliğinden dolayı tam olarak henüz faaliyete geçirilememiştir. Atın yüksekliğinden faydalanarak toplumsal olaylarda, spor müsabakalarında ve de devriye hizmetlerinde görev yapan personele daha fazla görüş ve hakimiyet alanı sağlamaktadır. Bu nedenden dolayı doğu illerinin başında gelen gerek üniversitenin büyüklüğü, gerek yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Erzurum ilinde de Atlı Polisin görev yapması güvenlik açısından daha faydalı olmakla birlikte şehir için vazgeçilmez bir sembol haline gelecektir. Genel amacı güvenliği sağlamak olan Atlı Polisler, Antalya ve Ankara’dan özellikle bu iş için Erzurum Çevik Kuvvet Müdürlüğü bünyesinde görevlendirmek için Erzurum getirilen . Bu Erzurum için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz. Bu proje, halkla kaynaşmak adına da çok önemli. Bu timimiz şehir dışında da göreve çıkabilecek. Kışın kardan kapalı olan yerlere rahatlıkla girebilecek. Atlı Polis Grup Amirliği, yaptığı görevlerin yanı sıra bulundukları illerde okul öncesi eğitim kurumları, kreşler, ilk ve orta öğretim öğrencileri ve kimsesiz çocukları ata bindirmek suretiyle bu çocukları spor ve bir tutku olan At ile tanıştırarak kötü alışkanlıklar edinmesini engelleyip gelecek için daha sağlıklı ve daha başarılı nesillerin yetişmesine yardımcı olmaktadır. Bu kapsamda İl genelinde bulunan okul öncesi eğitim kurumları, kreşler, ilk ve orta öğretim okullarında ve sosyal hizmetler il müdürlüğü bünyesinde bulunan çocuk esirgeme kurumundaki çocuklarımız yıl içerisinde belirli gruplar halinde Atlı Polis Grup Amirliklerinin tesislerinde misafir edilerek gün boyunca at ile beraber vakit geçirmelerini neden sağlamayalım bu projeye destek için Alt yapının tamamlanabilmesi ve faaliyet geçirilebilmesi ve daha iyi bir Erzurum için başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, sivil toplum örgütleri ve belediyeleri, atlı polis timlerine desteklerini beklemekteyiz.”
Kaynak: İHA