İzmir 1. İstihdam Zirvesi Düzenlenecek

İzmir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tarafından ''istihdam zirvesi'' düzenlenecek.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Kadri Kabak, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar'ı ziyaret ederek, İzmir Valisi Cahit Kıraç başkanlığındaki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nca 8-9 Kasım tarihlerinde düzenlenecek İzmir 1. İstihdam Zirvesi hakkında bilgi verdi.

İşsizliğin dünyanın en önemli sosyal sorunu olduğunu belirten Kabak, Türkiye'de eğitimli gençler arasındaki işsizliğin büyük boyutlara ulaştığına dikkati çekti.

Kabak, her yıl iş hayatına atılan binlerce mezunun işsiz kaldığını ifade ederek, ''Okullarından mezun olan gençlerin iş bulamaması büyük bir sorun olduğu gibi, beraberinde birçok sorunu ortaya çıkarıyor. Düzenlenecek zirvenin temel amacı, istihdamın artırılması'' dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar'ın da ''İşletmede Değişimi Yönetmek'' konusunda bir sunum yapacağı zirvede, panel ve söyleşi etkinliklerinin yanı sıra oluşturulacak görüşme alanında işverenlerin hedef işgücü kitlesine, işgücünün de işverene kolay ve etkili yolla ulaşması sağlanacağı bildirildi.

Muhabir: Senem Yazıcı

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA