Bursa’nın 2023 Vizyonu Belirleniyor

AK Parti Bursa İl Başkanlığı Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunları Araştırma Komisyonu, Bursa’nın sanayi dönüşümüne yeni bir vizyon katacak raporu yazımına başladı.

Bursa’nın 2023 Vizyonu Belirleniyor
İl Başkanı Sedat Yalçın, komisyonun geniş kapsamlı raporunun yazılmasının yılbaşına kadar tamamlanacağını, diğer ihtisas komisyonlarının raporlarıyla birlikte 2013’ün Mart ayında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu. Başkanlığını Ekonomist Dr. Nihat Gülçimen’in yürüttüğü, AK Parti Bursa Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri, İl Başkanı Sedat Yalçın’la kahvaltıda buluşarak, 5 aydır sürdürülen çalışmalarda bugüne kadar gelinen noktayı değerlendirdi. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, sahada aylardır çalışan, konusunda uzman ve üretimden gelen akademik birikimli üyelerden oluşan komisyonun bugüne kadar 20’ye yakın farklı üretim merkezi ve mekânda, farklı gruplarla bir araya gelerek hem küresel gelişmeleri, hem de Bursa’nın sanayi yapılanmasındaki değişiklikleri detaylı biçimde araştırma imkânı bulduğunu açıkladı.

Yalçın, şöyle konuştu: “Bu çalışmalar sırasında akademik destek aldılar, büyük sanayi grupları ve sivil toplum kuruluşlarıyla temas sağladılar. Bu aşamada komisyon bir yol haritası belirledi. Çalışmalar sonunda 2023 Bursa Vizyon Raporu’nda ‘Sanayi’ başlığı altında oluşturulacak alt başlıklar da belirlendi” dedi.

Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nun “2023 Bursa vizyon” raporunu yazmaya başladığını açıklayan Yalçın, yazım çalışmasının yılbaşına kadar tamamlanacağını aktardı.

Yalçın, Bursa’nın geleceği konusunda önemli rol üstlenecek KOBİ’lerin başta finansa erişim olmak üzere tespit edilen sorunlarına ilişkin çözüm yollarının da rapora yansıyacağını ve ortaya ‘vizyoner KOBİ’ perspektifi konacağını da ifade ederek, “Bu çalışmayı 2013 yılının Mart ayında diğer ihtisas komisyonlarımızın raporlarıyla birlikte kamuoyuna açıklayacağız. Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını Araştırma Komisyonumuz gibi göreve seçilir seçilmez oluşturduğumuz diğer ihtisas komisyonlarımız da ciddi bir akademik destekle oluşturdukları raporları yazma aşamasına getirmek üzereler. Tüm bu yoğun ve bilimsel çalışmanın hedefi belli... Altyapı meselelerini çözmüş, çok merkezli, bu merkezler arasındaki ulaşım ağını örmüş, üniversitelerle çevrili, okullaşma oranı yüzde 100’ü bulmuş, yüksek katma değerli sanayi dönüşümünü tamamlamış, istihdam oranı yüksek, işsizliğin neredeyse sıfırlandığı, olumsuz çevresel etkilerini asgariye indirmiş bir Bursa’da yaşamak. Tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, akademik çevrelerimize ve sanayicilerimize bu vizyona katkı koyma çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA