MHP Heyeti, Akçakale İlçesinde Temaslarda Bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi heyeti, patlamanın meydana geldiği Akçakale ilçesinde temaslarda bulundu.

Heyette yer alan MHP milletvekilleri Adnan Şefik Çirkin, Hasan Hüseyin Türkoğlu ve Seyfettin Yılmaz ile beraberindeki partililer, ilk olarak patlamada eşi ve 3 kızını kaybeden Ömer Timuçun'i Bolatlar köyündeki taziye evinde ziyaret etti. Aileye başsağlığı dileyen MHP heyeti, daha sonra aynı patlamada eşini kaybeden İsmail Özer'i ilçe merkezindeki evinde ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

Daha sonra Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ile makamında bir süre görüşen heyet, Hükümet Konağı önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, genel başkanları Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Akçakale halkının sıkıntılarını ve patlamada hayatını kaybeden ailelerin acısını paylaşmak amacıyla ilçeye geldiklerini belirtti.

Akçakale halkının yaşanan olaylardan dolayı ekonomik sıkıntı yaşadığını savunan Çirkin, şunları kaydetti:

''Hükümetin buraya özel bir ekonomik paket hazırlaması gerekiyor. Sadece Akçakale değil Mardin, Hatay, Gaziantep ve Kilis gibi sınır illere farklı bir ekonomik paketle yaklaşması ve burada ekonomik sıkıntı çeken halkımıza bir nebze olsun can suyu verilmesi gerekiyor. Bu sıkıntıları el ele gönül gönüle ve hiç bir gerginliğe mahal vermeden aşmak durumundayız. Türkiye, Akçakale halkının yanındadır.''

-''Savaşı hiçbir siyasi istemez''

Bir basın mensubunun ilçede yaşayan halkın güvenlik endişesiyle ilgili sorusu üzerine Çirkin, ''İlçe halkının güvenlikle ilgili endişesinin olması gayet normal. Günlerdir çekilen sıkıntı ve giden 5 can var. Tezkere de çıktıktan sonra pek bir şey olacağını sanmıyoruz ama alınan güvenlik önlemleri hala var. Tezkere, MHP'nin desteğiyle geçti. Şunu hatırlatmak isterim bu tezkere savaş tezkeresi değil. Başta Akçakale halkı olmak üzere sınır boylarında yaşayan halkımızın güvenliği için alınan bir tedbir. Savaşı hiç bir siyasi parti istemez'' şeklinde cevapladı.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ise ''iktidarın 1,5 yıldan bu yana uyguladığı yanlış dış politikaları''nın, sorumluluğu olmayan insanlara kesildiğini ileri sürdü.

Akçakale Sınır Kapısı'nın kapatılması nedeniyle halkın hem savaş hem ekonomik sıkıntıların faturasını ağır bir şekilde ödediğini dile getiren Türkoğlu, ''Ama buna rağmen Türk devleti çatısı altında yaşamaktan onur duyduğunu gördüğümüz Akçakalelinin devletinden umudunu kesmemiş olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Hükümetin, bu bölgelerde yaşanacak sorunları çözmek için olağan üstü tedbir alması gerekiyor. Nasıl Uludere'de bombalama neticesinde hayatını kaybedenlere şehitlerin hakkından yararlanma hakkı verilmişse burada da hayatını kaybeden ve yaralananlara bu hakları kullanma imkanı verilmelidir. Bununla ilgili de yasal düzenleme yapılmalıdır. Bunu da devletin yetkili kurumlarına ileteceğimizi ifade etmek istiyorum'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Ahmet Caner Baysal-Orhan Çiçek / Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan
Kaynak: AA