Fethiye Kaymakamı Çalık Okul Müdürleri İle Tanıştı

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye’deki okul müdürleriyle düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi.

Fethiye Kaymakamı Çalık Okul Müdürleri İle Tanıştı
Fethiye’deki resmi ve özel tüm okul müdürleri ile tek tek el sıkışıp tanışan Kaymakam Ekrem Çalık “Türkiye’de ki evlat sevgisi çok güçlüdür. Batıda ki gibi değildir. Anneler ve babalar çocuklarının eğitimleri için her türlü fedakârlığı yapmaktadırlar. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin bu durum böyledir. Bu bakımdan Türkiye’de öğretmenler çok şanslı. Bu artı ile eğitim kalitesini çok daha yükseğe taşıyabiliriz” dedi.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ve şube müdürlerinin de yer aldığı toplantı Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıya ilçe genelindeki ilkokul, ortaokul ve lise müdürleri katıldı.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Fethiye’nin durumu hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin; şu ana kadar 155 öğretmenin yer değiştirdiğini söyledi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’da, ekip ruhu ile hareket edilmesini istedi. Hedeflerinin toplam kalitenin üst seviyeye taşımak olduğunu ifade etti.

Bunun bir tanışma ve değerlendirme toplantısı olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, “İl içi ve dışı tayinleri yaptık fakat okullarımızdaki öğretmen eksikliği ve fazlalığını 3 haftadır bir türlü yerine oturtamadık. Ağustos ayından bu yana öğretmen kadrolarının yerleştirilmesi ile ilgili bir sıkıntı içerisine girdik. Öğretmen eksikliği ve fazlalılığını bir türlü yerine oturtamadık. Sayın Kaymakamımız yen bir vizyon ile bizlere yol gösterecektir. Fethiye; Muğla’da nüfusu, yüzölçümü, öğrenci ve öğretmen sayısı bakımından tamamının dörtte birine tekabül etmektedir” dedi.

“Bizler, öğretmen ve yönetici arkadaşlarımızın hizmetkârıyız. Kamu görevlisi herkes hizmetkârdır. Okullarımızın temizliği için gerekli personelleri kura ile belirledik. Bazı branşlarda öğretmen eksiğimiz mutlaka olacaktır. Muğla’dan 312 öğretmen hareketi oldu bunun 155’i Fethiye’den… Bu eğitim öğretim yılının geçen yıllara oranla daha iyi geçeceği kanaatindeyim” diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise, “Fethiye’de eğitim imkanları oldukça fazla. Başarıda en önemli faktör ekip çalışması. Elinizdeki cevher çok kıymetli, çocuklarımız. Bizim insanımız çocuğunun eğitimi için elinden geleni yapıyor. Projeler üretmeliyiz. Çalıştığım sürece eğitim kurumları ile irtibat halinde olacağım. Elimden geldiği kadar okulların etkinliklerine katılmaya çalışacağım. Hedefimiz toplam kaliteyi üst seviyeye taşımak. Çocuklarımızın eğitimine mutlaka vatan ve millet sevgisini eklememiz gerekiyor. Çocuklarımızı toplum içinde iyi bir insan; nitelikli bir şahıs olarak yetiştirelim” şeklinde konuştu.

Daha sonra Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık okul müdürleri ile tek tek tanıştı .
Kaynak: İHA