Ak Parti Ankara Milletvekili Akdoğan Açıkladı

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Akçakale'ye top mermisi düşmesinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, ''Caydırıcı olacak şekilde bütün askeri hedefler gece boyunca top atışı ile vuruldu. Bundan sonraki süreç karşı tarafın tavrına bağlı'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Akdoğan, TBMM kulisinde gazetecilere Suriye'nin saldırısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akdoğan, NATO başta olmak üzere uluslararası platformun konu ile ilgili Türkiye'ye destek çıkan açıklama ve kararlarına dikkati çekerek, ''Türkiye NATO ve uluslararası toplumdan gerekli desteği tam anlamıyla aldı. Bu diplomasi başarısıdır'' diye konuştu.

Suriye yönetimine askeri olarak da gerekli karşılığın verildiğini vurgulayan Akdoğan, ''Caydırıcı olacak şekilde bütün askeri hedefler gece boyunca top atışı ile vuruldu'' ifadesini kullandı.

Akdoğan, yeni gelişmelerin ne yönde olabileceğine ilişkin bir soruya, ''Bundan sonraki süreç karşı tarafın tavrına bağlı. Şu anda alması gereken dersi aldılar'' cevabını verdi.

Tezkere metnine yönelik muhalefetin eleştirilerine tepki gösteren Akdoğan, ''Tezkere çıktığında illa savaşa gireceğiz diye bir şey yok. Daha önce de çok tezkere çıktı. Savaşa mı girdik. Muhalefetin eleştirileri siyasi. Tezkere metninde her şey açık. Suriye için geldiği belli, gündem belli'' değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Hasan Öymez/Yusuf Çelebi

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA