İnegöllü İş Adamlarından Pakistan’a Dostluk Eli

İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkanı H.İbrahim Zengin, Türkiye dahil dünyada 101 ülkede kurban eti dağıttıklarını söyledi.

İnegöllü İş Adamlarından Pakistan’a Dostluk Eli
İHH ekiplerinin kurban kesim ve dağıtımlarını dünyanın 101 ülke ve bölgesinde, Türkiye'de ise 66 il ve ilçe merkezinde yaparak 2 milyon kişiye ulaştığını belirten H. İbrahim Zengin, “Günler öncesinden dünyanın farklı coğrafyalarına dağılan İHH ekipleri, ilk olarak Makedonya, Arnavutluk ve Türkiye gibi bayrama perşembe günü giren ülkelerde kurban kesim ve dağıtımlarına başladı.

Daha sonra sırasıyla cuma günü bayrama giren ülkelerde ve cumartesi günü de kurban bayramına giren başta Arakan olmak üzere dünyanın 101 ülkesinde organizasyonlar gerçekleştirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban paylarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve insanlara umut ışığı olabilmek için bölge insanlarını sevgiyle kucakladı. Yoksulluğun vurduğu, savaş ve doğal afetlerin tarumar ettiği coğrafyaların insanlarına destek olmayı öncelikli vazifesi gören İHH ekipleri, ayrıca kurban kesimi için gittiği bölgelerde saha çalışmaları yaptı, insanların diğer ihtiyaçlarını da belirleyerek projelendirilmesi gerekenler hakkında raporlar hazırladı” dedi.

Kaynak: İHA