İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün yılın 9 ayındaki faaliyetleri değerlendirildi.

İş gücü yetiştirme kursları, girişimcilik eğitim programları, tarım kursları, istihdamın korunmasına yönelik çalışanların sertifika programları ve Toplum Yararına Çalışma programlarının ele alındığı toplantıda, şu değerlendirmeler yapıldı:

''9 aylık verilere göre, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 334 programdan 3 bin 247 erkek ve 2 bin 205 bayan olmak üzere, 5 bin 452 katılımcı istifade etti.

11 bin 980 kişilik açık iş gücü talebinin alındı ve 7 bin 816 kişi işe yerleştirildi. İşverenlerden alınan açık iş gücü ve işe yerleştirme sayısındaki yaklaşık yüzde 50 oranındaki artış memnuniyet verici.''

İŞKUR Müdürü Tekin Kaya ise eylül ve ekim aylarında bin 200 iş yerinde anket çalışması yapıldığını belirterek, çalışma ile ihtiyaç duyulan mesleklerin belirlenmesi, istihdam artışı veya azalışı beklenen mesleklerin tahmini ve ihtiyaç duyulacak alanlarda iş gücü yetiştirme kurslarının düzenlenmesinin amaçlandığını ifade etti.

Muhabir: Uğur Subaşı

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA