Kaymakam Karahan, Yırtık Bayrak Uyarısı Yaptı

Antalya’nın Korkuteli ilçe Kaymakamı Erkan Karahan, merkez, bazı köyler ile bazı kamu kurum ve kuruluşların bayrak kullanımında gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Kaymakam Karahan, Yırtık Bayrak Uyarısı Yaptı
İlçe merkezide ve özellikle benzin istasyonlarında yırtık ve solmuş bayrakların olduğunu belirten Kaymakam Erkan Karahan, Türk Bayrağı kullanımı konusunda gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmesini konusunda uyardı. Kaymakam Karahan, 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ve Türk Bayrağı Tüzüğünde, Türk Bayrağının nasıl ve nerelerde kullanılacağına dair tüm bilgilerin verildiğini belirterek, Türk Bayrağı Kanunu ve Tüzüğüne aykırı davranışta bulunanlar hakkında Kanunun 8.maddesi, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 66. maddesi ve 5326 Sayılı Kabahatlar Kanununun 32. maddesine göre cezai işlem yapılacağını sözlerine ekledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine gerekli uyarıları yapan Kaymakam Erkan Karahan, “24.09.1983 tarih ve 18171 sayılı Resmi Gazete"de yayımlanan 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu'nun 7. maddesi; Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun masalara, kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise ve üniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşların amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz. Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz. Bu kanununa ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır. Kanuna ve tüzüğe aykırı davranışta bulunanlar hakkına Kanun'un 8.maddesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66.maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32, maddesine göre cezai işlem yapılacaktır” dedi .
Kaynak: İHA