İzmir’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

İzmir Kordon’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen fener alayına on binlerce vatandaş katıldı.

İzmir’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleşen Fener alayına on binlerce vatandaş katıldı.

Yürüyüşte, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel ve Musa Çam başta olmak üzere on binlerce vatandaş hazır bulundu. Fener alayında Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, vatandaşlara her yıl olduğu gibi bu yıl da karanfil dağıttı

Yürüyüş Gündoğdu Meydanı’nda son bulurken, burada hazırlanan platformda konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hükümetin 29 Ekim kutlamaları hakkında yanlış adımlar attığını söyleyerek, “Atatürk bize Cumhuriyeti armağan etti. Bugün Cumhuriyetimizin 89. Yılına sahip çıkıyoruz, yarın da çıkacağız. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Biz Atatürkçüyüz. Biz barıştan, özgürlük yanayız. Biz Ulu önderimizin gösterdiği gibi çağdaş uygarlıktan yanayız. Ülkesi için kendi menfaatini yok sayanlar var olduğu sürece, ülkesinin geleceğini düşünen çocuklar yetiştirdiğimiz sürece bu ülke var olacaktır” diye belirtti.

Kocaoğlu konuşmasını, “Bugün sulha sahip çıkma günüdür, Bugün Cumhuriyetçilerin, laiklerin, Atatürkçülerin Cumhuriyete sahip çıkma günüdür” diye sonlandırırken; meydanda bulunan on binlerden yoğun alkış aldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrasının konseriyle başladığı sırada havaya atılan havai fişekler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi .
Kaynak: İHA