Çankırı'da ''Cumhuriyete Giden Yol'' Konferansı

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu, ''Cumhuriyetimizin bize bahşettiği birlik ve bütünleşmeyi kimse bozamayacaktır'' dedi.

Sofuoğlu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı tarafından 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Cumhuriyete Giden Yol'' isimli konferansta yaptığı konuşmada, Osmanlı Devletinin Son dönemlerinde yaşanan olaylar, Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ve yapılan kongreler hakkında bilgiler verdi.

Dağılan Osmanlı Devletinin ardından yeni bir ulus devlet modelinin yaratılmasının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Sofuoğlu, Cumhuriyetin Türk Milleti için çok iyi bir yönetim biçimi ve Türk tarihinin, büyük bir başarı öyküsü olduğunu belirtti.

Sofuoğlu, 1. Meclisin süresini tamamlaması ile Cumhuriyete giden yolun açıldığını vurgulayarak, Cumhuriyetin 100. yılından önce aksak yönlerinin giderilmesi için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Akıllı, bilinçli, kültürlü aydınlara, gençlere ihtiyaçlarının olduğunu aktaran Sofuoğlu, ''1923'ten bugüne atılan adımlar doğru yolda olduğumuzu göstermiştir. Bizim şu andaki görevimizin bunu daha ileriye taşımaktır. Cumhuriyetimizin bize bahşettiği birlik ve bütünleşmeyi kimse bozamayacaktır'' diye kaydetti.

Muhabir: Özgür Alantor /
Kaynak: AA