Söke Çocuk Meclisi Hayvan Haklarına Dikkat Çekti

Söke Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Söke Çocuk Meclisi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Söke Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etti.

Söke Çocuk Meclisi Hayvan Haklarına Dikkat Çekti
Çocuk Meclisi üyeleri burada hayvan haklarına dikkat çeken bir de açıklama yaptı. Çocuk Meclisi’ni kendilerine danışmanlık yapan Söke Kadın Meclisi üyeleri de yalnız bırakmadı.

Hayvanların insan yaşamında büyük önemi olduğuna dikkat çeken Söke Çocuk Meclisi Başkanı Nisa Neretva; her canlının doğadaki dengenin korunmasında rolü olduğunu vurguladı. Nisa Neretva, “Soyları bilinçsizce tüketilen canlılardan sonra doğada büyük sorunlar yaşanmaya başlamıştır. Artık günümüzde nesilleri tükenmekte olan hayvanları korumak için büyük gayretler gösterilmektedir. Hayvanlara işkence yapmak bir insanlık suçudur. Hayvanlara acımayanların, insanlara hiç acımadığını söylüyor bilim adamları. Zor durumda kalmış hayvanlara mutlaka yardım etmeliyiz. Dünyadaki hayvan koruma derneklerinin bir araya gelerek oluşturdukları Dünya Hayvanlarını Koruma Federasyonu 1931 yılında yaptığı toplantıda 4 Ekim gününü Hayvanları Koruma Günü olarak ilan etti. Bu neden gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde buradan çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA