Küçükçekmeceli İşçilerle Toplu İş Sözleşmesi Yenilendi

Küçükçekmece Belediyesi, işçilerin ekonomik, demokratik, sosyal ve kültürel düzeylerini yükseltmek, onların çağın gereklerine uygun bir şekilde yaşamalarına destek olmak amacıyla DİSK Genel-İş Sendikası ile arasındaki Toplu İş Sözleşmesi’ni yeniledi.

Küçükçekmeceli İşçilerle Toplu İş Sözleşmesi Yenilendi
DİSK Genel-İş Sendikası ile Küçükçekmece Belediyesi arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi imza törenine; Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcıları ile DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, DİSK Avrupa Yakası Bölge Başkanı Mehmet Karagöz ve DİSK 3. Bölge Şube Başkanı Hakkı Karabulut katıldı.

Toplu sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Aziz Yeniay, Küçükçekmece Belediyesi’nin yıllar içerisinde büyük gelişme kaydettiğini belirterek, “Küçükçekmece ilçesi iyi bir noktaya geldi. Yapılan her yatırımda sizin emeğiniz var. Biz, 715 bin kişilik bir aileyiz. Küçükçekmece pek çok noktada ilkleri gerçekleştirdi. Buna ‘yeşil sertifikalı kamu binası’ çok önemli bir örnek. Bu bina yaklaşık 58 bin büyük orman ağacının üreteceği karbonu salmadan tutuyor. Bizden sonraki nesiller için her adımımızı planlamak zorundayız. Önümüzdeki yıl bu zamanlarda Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasına taşınmış olacağız” dedi.

İşçilerin güvenceli bir işe ve bu işten elde ettikleri kazanca ihtiyaçları olduğunu belirten DİSK Başkanı Erol Ekici de sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bugün burada yağmur, kış, çamur demeden bir hizmet üretiyoruz. Bu hizmetin karşılığı da tüm işçi arkadaşlarımızın günlük yaşamdaki sorunları aşabilecek ücreti elde etmeleridir” şeklinde konuştu.

İki yılda bir gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi’ne bu yıl 215 işçi imza attı. Bu yılki sözleşmede işçiler birinci yıl için yüzde 11, ikinci yıl içinse TEFE ve TÜFE oranlarının ortalaması oranında zam alacak. Ayrıca tüm sosyal paketlere de yüzde 11 oranında zam yapıldı.

İşçiler, imza töreni sonrasında protokol üyeleri ile birlikte öğle yemeği yedi .
Kaynak: İHA