Konya'da Alışveriş Merkezleri 15 Dakikalığına Yürüyen Merdivenleri Durdurdu

Sağlık Bakanlığı'nın, ''Dünya Yürüyüş Günü'' etkinlikleri kapsamında, Konya'daki alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenler, 15 dakikalığına durduruldu.

Konya'nın yürüyen merdiveni bulunan alışveriş merkezleri, Sağlık Bakanlığı'nın ''Obezite ile Mücadele'' kampanyası çerçevesindeki çağrısına uyarak alışveriş merkezindeki yürüyen merdiveni 13.00-13.30 saatleri arasında durdurdu.

Bazı vatandaşlar, alışveriş merkezinin üst katlarına çıkmak için yürüyen merdivenleri kullanmak istedi. merdivenlerin çalışmadığını gören vatandaşlar, üst katlara yürüyen merdivenlerden kendi imkanlarıyla çıktı. Bazı vatandaşlar ise asansörleri tercih etti. Yürüyen merdivenler 15 dakika sonra yeniden çalıştırıldı.

Kule Site AVM Kurumsal İletişim Uzmanı Ömer Soner Küçüközarslan, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın çağrısına katkı sağlamak amacıyla 15 dakika süreyle yürüyen merdiven sistemini çalıştırmadıklarını söyledi.

Küçüközarslan, ''Dünya Yürüyüş Günü'' dolayısıyla yapılan etkinliğe vatandaşların da destek verdiğini belirterek, fiziksel aktivite ve harekete dikkat çekmek için yapılan bu anlamlı etkinliğe katkı sağladıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA