Gyoder Başkanı İşık Gökkaya'nın Açıklaması

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Işık Gökkaya, Afet Yasası kapsamında değiştirilecek yaklaşık 5,3 milyon konutun, 400 milyar dolarlık bir finansal hareketlilik gerektireceğini bildirdi.

Uluslararası gayrimenkul pazarının en önemli fuarları arasında yer alan Cityscape Global 2012, 2-4 Ekim 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştiriliyor. Afet Yasası, mütekabiliyet, kentsel dönüşüm gibi çok önemli ve olumlu gelişmelerin yaşandığı Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası pazarlarda tanıtım misyonunu da üstlenen ''Türkiye'nin gayrimenkul platformu'' GYODER, Türkiye'nin bu yıl ''Onur Ülkesi'' seçildiği Cityscape Global 2012'de, iki ayrı panel ile Türkiye gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada tanıtıyor.

GYODER, Cityscape Global 2012'de gerçekleştirdiği çalışmalarla, gayrimenkul sektörünü, Türk geliştiricilerini, uluslararası yatırımcılar ve yabancı basın mensupları ile bir araya getiriyor.

Cityscape Global 2012'nin Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası alanda tanıtımı için en önemli fırsatlardan biri olduğunun altını çizen GYODER Başkanı Işık Gökkaya, ''Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü, kentsel dönüşüm, yabancıların gayrimenkul satın alımına ilişkin yeni yasal düzenleme, Afet Yasası gibi çok önemli gelişmelerin yaşandığı tarihi bir sürecin başlangıcında. Yakalanan siyasi ve ekonomik istikrar ile özellikle küresel kriz sonrası güvenli ve cazip bir ortam olarak öne çıkan Türkiye, gayrimenkul alanında da çok cazip ve zengin fırsatlar sunuyor. Mevcut fırsatların yanı sıra, sırf Afet Yasası kapsamında değiştirilecek yaklaşık 5,3 milyon konut, 400 milyar dolarlık bir finansal hareketlilik gerektirecek'' değerlendirmesinde bulundu.

-''Sektöre yıllık 10 milyar dolar yabancı sermaye girecek''

Mütekabiliyet engelinin aşılmasıyla birlikte Türkiye gayrimenkul sektörüne uzun vadede yıllık 10 milyar dolar civarında bir yabancı sermaye girişinin beklendiğini ifade eden Gökkaya, şunları kaydetti:

''Mevcut ve bu gibi gelişmeler Türkiye gayrimenkul sektörünü, uluslararası pazarda gerçekten de çok önemli bir noktaya taşımaktadır. Türkiye'ye özel ilgi duyan ve yeni yasal düzenleme ile mütekabiliyet engelini aşan Orta Doğu ve Körfez ülkeleri ile Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere yabancı yatırımcıların ve uluslararası fonların katıldığı Cityscape Global 2012, hem zamanlama hem de kapsadığı coğrafya açısından bizim için çok önemliydi. Uluslararası arenadaki bu çok önemli fırsatı daha iyi değerlendirmek adına, GYODER olarak bu önemli fuarda düzenlediğimiz panellerle Türkiye'nin etkinliğini daha da arttırdık. Çalışmalarımız neticesinde, yabancı yatırımcılara, uluslararası fonlara, Türkiye gayrimenkul sektörünü tam anlamıyla ve en iyi şekilde tanıtma fırsatı yarattık. Türkiye gayrimenkul sektörü, Citsycape Global 2012'de cazibe merkezi oldu.''

2011 yılında 78 katılımcı ülkeden, 151 firma ile 20 bin sektör profesyoneli ve yatırımcıyı bir araya getiren Cityscape Global, bu yıl katılımında yüzde 25 artış sağladı.

Fuarda Türkiye'nin yanı sıra, Kanada, Şili, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Hindistan, Irak, Kuveyt, Libya, Polonya, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, İsviçre, BAE, Büyük Britanya ve ABD olmak üzere toplam 18 katılımcı ülkeden 85'in üzerinde proje geliştirici stantlarıyla yer alıyor. Cityscape Global 2012'de ilgi odağı sıralamasında Türkiye'yi, rekor sayıdaki ülke pavilyonları arasında Rusya, Katar, Mısır, ABD, Hindistan ve Irak takip ediyor.

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Yılmaz Yıldız
Kaynak: AA