Gürsel Tekin: “burnumuza Kötü Kokular Geliyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine top mermisi düşmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili, “Uyarılara rağmen bugüne kadar önlem alınmaması doğrusu şaşırtıcı ve aynı zamanda da düşündürücüdür.Burnumuza kötü kokular geliyor” dedi.

Ankara’daki temaslarının ardından akşam saatlerine İstanbul’a gelen Tekin, Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İHA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Tekin, “Öncelikle hayatını kaybeden yurttaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Biliyorsunuz, Son 20 gündür bölgede çok ciddi sorunların oluşabileceği, daha önce de benzer bir havan topunun düştüğünü bütün gazetelerin, televizyonların uyarılarına rağmen bugüne kadar önlemin alınmaması doğrusu şaşırtıcı ve aynı zamanda da düşündürücüdür. Burnumuza kötü kokular geliyor” diye konuştu.

CHP’li 5 kişilik bir heyetinin bölgeye inceleme amacıyla gönderildiğini ifade eden Gürsel Tekin, “Bugüne kadar neden önlem alınmadı, bunu sorgulamak istiyoruz ve bu konuda da genel başkan yardımcımız ve 5 kişilik heyet bugün bölgeye gitti. Bölgede çalışmalar yapacaklar. Yarın geniş bir şekilde kamuoyuna duyurucağız” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu saate kadar gerek dışişleri bakanlığında, gerekse iktidarda doyurucu ve gerçekten mantıklı bir açıklama gelmiş değildir. Tamamen safsata bir açıklama. Yani kısacası perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Bölgede bu olayların olacağı 15-20 gündür tartışılıyordu. Ne yazık ki bu noktaya gelindi. Yarın parlamento meclis genel kurulu toplanıyormuş, öyle bir haber aldım, gerekçelerini yarın öğreneceğiz.”
Kaynak: İHA