Gölbaşı’nda Öğrencilerin Sorunları Tartışıldı

Gölbaşı Alternatif Bakış gazetesinin organize ettiği Gölbaşı MYO Yöneticilerinin ortak düzenledikleri 'Üniversite Öğrencilerinin Eğitimde Yerel Basından Beklentileri ve Sorunları' isimli toplantı, Gölbaşı meslek Yüksek Okulunda yapıldı.

Gölbaşı’nda Öğrencilerin Sorunları Tartışıldı
Toplantıya, Gölbaşı MYO Müdürü Osman Uluyol, Müdür Yardımcısı Emin Özdemir ile ulusal basının ilçe temsilcileri, gazete ve haber sitesi ile köşe yazarları katıldı.

Gölbaşı Meslek Yüksek Okulunda (MYO) yapılan toplantıda, öğrenciler sorunlarını dile getirdiler. Barınma sorunlarının en başta gelen sorun olduğunu belirten öğrenciler, KYK yurdunun olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu, yurdun olmaması nedeniyle özel yurtların keyfi tutumlarına maruz kaldıklarını anlattı. Esnafların öğrenci oldukları için fazla fiyat söylediklerini, öğrencilere ev kiralanmaması nedeniyle ev bulamadıklarını ve bazı vatandaşlar tarafından sataşmalara uğradıklarını dile getiren öğrenciler sahipsizlikten ve ilgisizlikten yakındılar.

Söz alan yerel basın mensupları da, bu sorunların çözümü için yardımcı olacaklarını ve öğrencilerin seslerini duyurmaları için çaba harcayacaklarını, kendilerinin de çevrelerine örnek birer insan ve başarılı birer öğrenci olmaları için gayret göstermeleri gerektiğini söylediler .
Kaynak: İHA