Ankara Üniversitesi'ndeki Güvenlik Önlemleri Hastalara Sıkıntı Yaşattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Ankara Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı nedeniyle alınan güvenlik önlemleri, çevredeki hastanelere gelen hasta ve hasta yakınlarına sıkıntı yaşattı.

Başbakan Erdoğan, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji binasında düzenlenen akademik yıl açılış törenine katıldı.

Tören nedeniyle çevrede güvenlik önlemleri alındı. Çok sayıda hastanenin bulunduğu bölgeledi bazı yollar da Erdoğan'ın konvoyunun geçişi sırasında trafiğe kapatıldı. Çevre semtlerden İbn-i Sina Hastanesi'ne gelen vatandaşlara minibüsçüler, güvenlik sebebiyle yolun kapatıldığını ve minibüslerin hastane önüne kadar çıkamayacağını bildirdi. Bunun üzerine hastalar Sıhhıye Köprüsü otobüs durağında inerek, hastanenin yolunu tuttu.

Diyabet hastası olan babası Halil Demir'i tedavi amacıyla gittiği İbn-i Sina Hastanesi'ne sırtında taşıyan Ulaş Demir, alınan güvenlik tedbirleri dolayısıyla hastaneye ulaşmada büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Sıhhıye Köprüsü otobüs durağında minibüsten inmek zorunda kalan ve babasını sırtında taşıyan Ulaş Demir, diyabet hastası babasının yürüdüğü için ayağının kanadığını belirtti.

Diyabet hastası Halil Demir ise, "Doktorlar bana 'gezme' diyor. Tedaviye gidip geliyorum" dedi

Kaynak: İHA