Uşak’ta Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü yurt genelinde olduğu gibi Uşak’ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Uşak’ta Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri dün Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Osman Küçük’ün dün Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Kutlamalar bugün sabah saatlerinde kent meydanında düzenlenen törenle devam etti. Tören öncesi Vali Mehmet Ufuk Erden makamında tebrikleri kabul etti. Kent Meydanı’ndaki törene; Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Komutan Vekili Jandarma Yarbay Osman Küçük Uşak Milletvekili Mehmet Altay, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören; Vali Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve İl Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Osman Küçük’ün törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı.

Tören daha sonra halk oyunları gösterileri ile öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti.

Cumhuriyetin halkın kendi geleceği hakkında kendisinin söz sahibi olabilmesi olduğunu ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden, konuşmasında “Bize emanet edilen bu cennet vatana sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Bu uğurda mücadele etmiş başta Gazi Mustafa Kemal’e, şehitlerimiz ve gazilerimize şükran borcumuz var, bunu unutmayalım. Kuruluşunun 89. Yılını yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni dünyanın en büyük en güçlü ülkeleri arasında görmek hepimizin arzusu ve hedefi olmalıdır” dedi.

Kutlamalar Vali Erden’in konuşmasının ardından resmi geçit töreni ile sona erdi .
Kaynak: İHA