Küçükçekmece’de 89. Yıla Coşkulu Kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Küçükçekmece renkli görüntülere sahne oldu.

Küçükçekmece’de 89. Yıla Coşkulu Kutlama
Cumhuriyet’in 89’uncu yılı Küçükçekmece’de coşkuyla kutlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkalı Atakent Stadyumu’nda gerçekleştirilen törene, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Garnizon Komutanı Gökhan Mayil, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Kurt, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kutlamaların gerçekleştirildiği stada, adeta kırmızı ve beyaz renkler hakim oldu.

Coşku ve beraberliğin ön plana çıktığı kutlamalarda, ilk olarak protokol üyeleri vatandaşın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kaymakam Orhan Öztürk, Cumhuriyet’in adil, hür ve demokratik bir yönetim şekli olduğuna dikkat çekerek, “Yönetimimizde yetki ve sorumluluk sahipleri seçimle işbaşına getirilmektedir. Bu mevkiler geçicidir, karar vericiler emanetçidir. Adil olmak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, halkı arasında ayrım yapan bir devlet değildir. 20. yüzyıl’ın en büyük projesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, bir milletin küllerinden yeniden dirilişidir ve eğer eksiklikler varsa günün gelişen dünya şartlarına göre Cumhuriyet’in yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç vardır” diye konuştu.

Törene katılan öğrenciler, Cumhuriyet konulu konuşmalarını yaparak, şiirlerini seslendirirken, Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinden Uğur Koç ise okuduğu Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile izleyenleri duygulandırdı. Sunuculuğunu Prof. Dr. Sabahattin Zaim Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Süreyya Akkaya’nın yaptığı program, Nasrettin Hoca Ortaokulu bandosu eşliğinde gerçekleştirilen resmi geçitin ardından son buldu .
Kaynak: İHA