Hamilton'da Cemaat Camiye Sığmayınca Bayram Namazı İki Kez Kılındı

Kanada'nın Hamilton kentinde, bayram namazı için gelen cemaat camiye sığmayınca, iki kez namaz kılındı.

Hamilton kentindeki Hamilton Cami'sinde aşırı kalabalık nedeniyle iki kez kılınan bayram namazı, binlerce Müslümanı bir araya getirdi. Namazın ardından tekbir getiren Müslümanlar, cami çıkışı birbirleriyle kucaklaşarak bayramlaştı.

-Kurbanlık eti bağışı-

Öte yandan Hamilton'da yaşayan Müslümanlar, kesecekleri kurbanlıklarının etinden ihtiyaç sahibi yoksulların da yararlanması için mahalli gıda bankalarına bağış kampanyası başlattı.

Hamilton Müslümanlar Derneği'nin şehirdeki 5 camide bayram sabahı başlattığı kampanyaya katılmak isteyenler, kurbanlık etlerini bayramın ilk iki günü boyunca akşam ve yatsı namazı saatlerinde camilerdeki görevlilere teslim edecek. Toplanan etler, kiliselerin organize ettiği ve yoksullara ücretsiz yiyecek giyecek dağıtan gıda bankalarına aynı gün teslim edilecek.

Hamilton Müslümanlar Derneği İletişim Koordinatörü Dr. Rıza Han, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanada kültüründe Foodbank olarak bilinen gıda dağıtım merkezlerinden Müslümanların da yararlandığını belirterek, ''Foodbank yöneticileri, bağışlanacak kurban etlerini, helal et talebinde bulunan Müslümanlara vereceklerini söylediler. Biz de Müslüman olmayanlara da verebileceklerini, bunun dinimizin bir emri olduğunu anlattık'' dedi.

Muhabir: Hamilton

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA