Zürafa Efe’nin 21 Yıllık Yalnızlığı Bitti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın emektar zürafası Efe, artık yalnız değil.

Üç yıl önce Güney Afrika Cumhuriyeti’nden getirilen dişi zürafa Zarife, gelişim sürecini tamamlayarak yetişkin haline gelince Efe ile arasındaki engeller kaldırılarak biraraya gelmeleri sağlandı. Bu duruma en çok sevinense yaşamının 21 yılını yalnız geçiren Efe oldu.İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Hakan Öztürk, Zarife’nin üç yıl önce henüz bebek sayılacak yaşta getirildiğini, fiziki yönden bir hayli zayıf olan zürafayı yetişkin Efe ile ayrı barınaklarda tuttuklarını söyledi.

Öztürk, “Efe, 21 yıl boyunca yalnız yaşadı. Yalnızlığına Son vermek gerekiyordu ancak hem uyum sağlanması hem de Zarife’nin belli bir büyüklüğe ulaşması gerektiği için ikisini biraraya getirememiştik. Şimdi bu süreç tamamlandı ve artık Efe’nin de bir can yoldaşı oldu.” dedi.

Yıllar Sonra bir eş ve arkadaşa kavuşan Efe, yine de kendisini görmeye gelen eski dostları insanlarla ilgilenmeyi de ihmal etmiyor ve ziyaretçilere olabildiğince yaklaşmayı tercih ediyor. Genç zürafa Zarife ise zamanının büyük bölümünü, Afrika Savanı’nın diğer sakinlerinden zebrayla oynayarak geçiriyor .