Kamalak'tan 'İslam Birleşik Devletleri' Kurulsun Teklifi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Müslüman ülkelerde yaşanan felaketlerin çözümü için İslam Birleşik Devletleri kurulmasını teklif etti.

Kamalak'tan 'İslam Birleşik Devletleri' Kurulsun Teklifi
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, bayram namazını Ankara Hamidiye Camii'nde kıldı. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Şevket Kazan ile birlikte bayram namazını kılan Kamalak, namazın ardından cami cemaati ile teker teker bayramlaştı.

Bayramın Milli Görüş ve Saadet Partisi açısından düşündürücü olduğunu belirten Kamalak, "Nereden çığlıklar yükseliyorsa orası bir İslam diyarıdır. O çığlıklar Ayşelerin, Fatmaların çığlıklarıdır. Annelerimizin, bacılarımızın, çocuklarımızın çığlıklarıdır. Nereden dumanlar yükseliyorsa orası da bir İslam diyarıdır, Filistin'dir, Arakan'dır, Suriye'dir, Bosna Hersek'tir, Afganistan'dır bir İslam diyarıdır. Akan kan Müslüman kanı, yanan can Müslüman canıdır." diye konuştu.

Müslüman ülkelerde yaşanan felaketlerin çözümü için çarenin İslam Birliği'nin kurulması olduğunu belirten Kamalak, "İslam Birleşik Devletleri kurulmalıdır. Türkiye bugün bayram ediyor ama bütün hacıların toplandığı Suudi Arabistan'da yarın bayram yapılacak. Hacılar vakfe yapmak durumunda. Onlar bugün Arafat'a çıkıyorlar. Eğer bayram bugünse onların haccı kabul olmayacak. Eğer bayram yarın ise bugün Türkiye'de kurban kesen Müslümanların kurbanı nafile olacak. Çare İslam Birliği'nin sağlanmasıdır." şeklinde konuştu.

İslam birliğinin kurulması için tüm Müslümanların bir olması gerektiğini hatırlatan Kamalak, "Biz Alevisiyle, Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle Müslümanız. Müslümanların Rabbi, kitabı, Peygamberi(sav) birdir. o halde uygulamada da bir olalım, güçlerimizi birleştirelim. Müslümanlar birbirlerinin düşmanı değil, kardeşleridir. Müslümanların bayramlarını tebrik ediyorum ama gerçek bayramlara ulaşabilmek için Müslümanların akıllarını başlarına toplamaları ve işbirliği yapmaları gerekiyor." dedi .