Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya'da çok sayıda ilde etkili olan yağışlarla ilgili, ''CHP meydana gelen bu felaketi göz önünde bulundurarak zarar gören bölgenin afet bölgesi kapsamına alınması dahil, yaraların öncelikle sarılması için her girişimde bulunacak'' ifadesini kullandı.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Trakya'da 22 Ekim'de başlayan ve iki gün boyunca etkili olan sel ve su taşkınları sebebiyle CHP heyetlerinin bölgede yaptıkları incelemeler sonucu hazırladıkları raporları incelediği bildirildi.

Bölgede yaşanan afetin büyüklüğüne dikkat çeken ve zaman geçirilmeden yaraların sarılması için gereken önlemlerin alınmasını isteyen Kılıçdaroğlu, sel ve taşkınlardan zarar gören bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

Konuyu TBMM gündemine getireceklerini bildiren Kılıçdaroğlu, ''CHP meydana gelen bu felaketi göz önünde bulundurarak zarar gören bölgenin afet bölgesi kapsamına alınması dahil, yaraların öncelikle sarılması için her girişimde bulunacak ve konuyu TBMM'nin de gündemine taşıyacak'' ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde derenin taşması sonucu 3 vatandaşın boğularak hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğu, hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yakınlarına başsağlığı dilediği de bildirildi.

-Rapor-

CHP'den yapılan açıklamaya göre, sel baskınlarıyla ilgili Kılıçdaroğlu'na sunulan raporda özetle şu tespitlerde bulunuldu:

''Tekirdağ'ın Saray ilçesi başta olmak üzere hemen bütün bölgelerde iş yerlerini ve evleri su bastı, şehirleri ve beldeleri birbirine bağlayan yollarda göçük ve çökmeler meydana geldi.

Köylerde ahırlar yıkıldı, hayvanlar telef oldu, ambarlarda ve depolarda bulunan mahsuller sele kapıldı.

Özellikle sanayinin yoğun olduğu Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinde Misinli, Ulaş ve Beyazköy civarındaki fabrikalarda sel sebebiyle çalışan işçilerle yaklaşık 300 vatandaş mahsur kaldı.

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. Sel, Saray ilçe merkezinin yanı sıra Çukuryurt, Çayla, Göçerler, Sinanlı, Kurtdere, Edirköy, Küçükyoncalı, Bahçedere, Karabürçek köylerinde etkili oldu ve buralarda da çok sayıda ev ve ahır sular altında kaldı, hayvanlar telef oldu.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Karamehmet ve Bakırca köylerinde etkili olan sağanak yağışın ardından taşan dere nedeniyle çok sayıda ev ve ahır sular altında kaldı.''

Muhabir: Selma Bıyıklı

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA