Umut'un Katil Zanlısı Maganda 9 Suçtan Sabıkalı Çıktı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 27 Ağustos günü, annesi Gülhan ve kardeşi Doğa ile gittiği parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan kör kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın katil zanlısının silahla yaralamadan sabıkası olan Can K.

olduğu belirlendi. Zanlının 6'sı uyuşturucu, 2'si yaralama, biri hırsızlık olmak üzere toplam 9 suçtan sabıkası bulunduğu açıklandı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, basın açıklamasıyla zanlının yakalandığını duyurdu.

Güzel bir haberi paylaşmak için bir araya geldiklerini ifade eden Vali Kıraç, "Umut Ceylan adında 2006 doğumlu bir çocuğumuz 27 Ağustos 2012 günü Karabağlar'da 23.50 sıralarında parkta oynarken serseri bir kurşunla hayatını kaybetmişti. İzmir Emniyet Müdürlüğümüzün üstün gayreti ve çabası sonrasında aylarca yapılan araştırmalar sonrası ilgili şüpheli, katil silah ve balistik araştırması yapılarak o silahtan atıldığını tespit ettiğimiz çekirdekle beraber şahıs elde ve o şahıs başka bir suçtan dolayı cezaevinde bulunmaktadır." dedi.

İzmir polisini gayretinden ötürü tebrik eden Vali Kıraç, "Müdürümüz şahsında bütün emniyet mensuplarını tebrik ederim. Herkes emin olsun, İzmirimiz, güzel İzmirimiz 24 saat huzur şehri olmaya devam edecektir. Bütün İzmir'i olduğu gibi tüm Türkiye'yi çok üzdü bu hadise. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkanımız, İçişleri Bakanımız bu çocuğun katledilmesinden sonra değişik vesilelerle bu konudaki üzüntülerini ifade etmişlerdir. İşte bugün bu hunhar cinayetin işlenmesine sebep olan faili meçhul aydınlatılmıştır." diye konuştu.

Şüphelinin Can K. isminde, 1982 doğumlu bir kişi olduğunu ve silahın sahibi olduğu bilgisini veren Kıraç, "O silahla başka bir suç işlenmesi münasebetiyle alınmıştır. Yapılan incelemelerle bu sonuç tespit edilmiştir. Silah el yapımı ruhsatsız bir silahtır." ifadelerini kullandı. Şüpheli şahsın cezaevinde bulunduğunu da kaydeden Kıraç, "Silah 10 Ekim'de başka bir suçta kullanıldı. Çekirdekle diğer suçta kullanılan çekirdeğin balistik incelemesinde aynı olduğu belirlendi." dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da şüpheli Can K.'nın 6 uyuşturucu, 2 silahla yaralama ve bir de hırsızlıktan olmak üzere 9 ayrı sabıkasının bulunduğunu açıkladı.

SİLAH BABASINA AİT EL YAPIMI

Umut Ceylan'ın katil zanlısı olduğu belirlenen Can K.'nın 18 Ekim 2012 günü Karşıyaka ilçesi Girne Bulvarı'nda Enis B. isimli bir vatandaşı yaraladığı ve olaydan bir gün sonra olayda kullandığı silahla birlikte yakalanarak tutuklandığı öğrenildi. Enis B.'nin yaralandığı olayda kullanılan silahın balistik incelemeye gönderildiği, bu silahın incelemesi sonucu Umut Ceylan'ın ölümüne neden olan çekirdekle uyuştuğu tespit edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün, Umut Ceylan'ın katilini bulmak için olay gününden bu yana 196 silahı kriminal incelemeye gönderdiği bildirildi.

Şüpheli Can K.'nın kullandığı silahın el yapımı olduğu, 3 ay önce babasından kaldığı belirtildi. Halen İzmir Açık-Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Can K.'nın Umut'un katil zanlısı olduğunu bilmediği de ifade edildi. Şüpheli Can K.'nın 6'sı uyuşturucu, 2'si yaralama, 1'i hırsızlık olma toplam 9 sabıkası bulunduğu ifade edildi. 27 Ağustos günü kör kurşunun isabet etmesi sonucu can veren Umut Ceylan'ın katil zanlısını bulmak için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'ndan beş kişilik özel ekip, İzmir'e gelerek incelemelerde bulunmuştu. Olayın aydınlatılması için yaklaşık 800 polis görevlendirilmişti .