Aç Kurtlar 68 Koyunu Telef Etti

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Nağırkıran köyünde, ahırda koyun sürüsüne saldıran aç kurtlar, 68 koyunu telef etti, onlarcasını da yaraladı.

Aç Kurtlar 68 Koyunu Telef Etti
Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Yusuf Sucin’e ait olan ve sürgüsü açık unutulan ahırın kapısından içeriye dalan 3 tane olduğu tahmin edilen aç kurtlar, 147 koyundan 68’ini telef etti.

Kurtlar, onlarcasını ve sürüyü terk etmeyen çoban köpeğini de yaraladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde kurtların ahıra dalmasıyla panikleyen koyunlar köyün dağlık tarafına kaçıştı. Aç kurtlar köyün dağlık kesimlerinde 500 metre ile 1 kilometre mesafede yakaladıkları koyunları parçaladı. Kaçan sürüyü bırakmayan çoban köpeği ise kurtlarla girdiği boğuşmada yaralandı. Sabah güneşi doğmadan önce köpeklerin sesi ile uyandıklarını anlatan Selahattin Sucin, dışarı çıktıklarında sürünün köyün dağın eteğinde dağınık bir şekilde bulduklarını belirtti.

3 ailede 28 nüfusun geçim kaynağının kurtlar tarafından ziyan edildiğini anlatan Sucin, “Ahırda 147 tane koyun vardı. Daha yeni sürüye koçu kattık, hayvanlardan biri hastaydı. Arada sırada hayvanı kontrol etmek için ahıra gidiyorduk. Ondan sonra ne oldu artık bilemiyorum, kapı bir şekilde açılmış. Bunu fırsat bilen kurtlar kapıdan içeri dalıp sürünün bir kısmını ahırda, diğer kaçan kısmını da önüne katarak köyün çevresindeki dağlık alanda, tarlaların başında, köyün çıkışında belli aralıklarda bulduğunu parçalamış. Zararımız çok büyük. Koyunlarımız hepsi küpelidir. Çoluk çocuğumuzun rızkı böyle ziyan oldu” dedi.

“2 KURT GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE HAYVANI PARÇALIYORDU”
Kurtların koyunlara saldırdığını öğrenen bütün köylünün seferber olduğunu, dağılan sürüyü toplamaya, traktörle ile atlar ve eşeklere ile yollara düştüğünü anlatan Salih Sucin, “Karşı tepeyi geçtiğimizde 2 kurdun bir koyuna saldırdığına gözlerimizle şahit olduk. İlerde bir tane daha gördük. Kurtlar koyunların 6 tanesini parçalamış yemişti, onlarcasını boğmuşlardı. Zaten ağır yaralanan 15 tanesini veteriner kontrolünde kestik. Diğer yaralı koyunların ise veteriner hekim tarafından yaraları dikilip ilaç tedavisi uygulandı. Ama kurt yarasının iyileşmesi çok zor olduğu burada herkes tarafından bilinir.” şeklinde konuştu .